Met de hulp van Trump bereiken Israël en de Verenigde Arabische Emiraten een vredesakkoord

UAE, Israel peace deal

Vredesovereenkomst tussen de VAE en IsraëlIBT Creatief

President Donald J.Trump, premier Benjamin Netanyahu van Israël, en Zijne Hoogheid Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de VAE, spraken vandaag en gingen akkoord met de volledige normalisatie van de betrekkingen tussen Israël. en de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze historische diplomatieke doorbraak zal de vrede in het Midden-Oosten bevorderen en getuigt van de gedurfde diplomatie en visie van de drie leiders en de moed van de Verenigde Arabische Emiraten en Israël om een ​​nieuwe weg uit te stippelen die het grote potentieel in de regio zal ontsluiten. . Alle drie de landen staan ​​voor veel gemeenschappelijke uitdagingen en zullen wederzijds profiteren van de historische verworvenheden van vandaag.

Wat is het volgende?

Delegaties uit Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zullen de komende weken bijeenkomen om bilaterale overeenkomsten te ondertekenen met betrekking tot investeringen, toerisme, directe vluchten, veiligheid, telecommunicatie, technologie, energie, gezondheidszorg, cultuur, het milieu, de oprichting van wederzijdse ambassades en andere gebieden. van wederzijds voordeel. Het aanknopen van directe banden tussen twee van de meest dynamische samenlevingen en geavanceerde economieën in het Midden-Oosten zal de regio transformeren door economische groei te stimuleren, technologische innovatie te bevorderen en nauwere relaties tussen mensen te smeden.

Als resultaat van deze diplomatieke doorbraak en op verzoek van president Trump met de steun van de Verenigde Arabische Emiraten, zal Israël de soevereiniteitsverklaring over de gebieden die zijn uiteengezet in de visie van de president op vrede opschorten en zich nu concentreren op het uitbreiden van de banden met andere landen in de Verenigde Arabische Emiraten. Arabische en moslimwereld. De Verenigde Staten, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten hebben er vertrouwen in dat aanvullende diplomatieke doorbraken met andere landen mogelijk zijn en zullen samenwerken om dit doel te bereiken.

Vredesovereenkomst tussen de VAE en Israël

Vredesovereenkomst tussen de VAE en IsraëlIBT

De Verenigde Arabische Emiraten en Israël zullen de samenwerking op het gebied van de behandeling en de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus per direct uitbreiden en versnellen. Door samen te werken, zullen deze inspanningen bijdragen tot het redden van moslim-, joodse en christelijke levens in de hele regio.

READ  Dion Sanders blaast Jackson State schema op: 'Dern Classic' kost Tigers Home Games, geld

Deze normalisatie van relaties en vreedzame diplomatie zullen twee van Amerika’s meest betrouwbare en capabele regionale partners samenbrengen. Israël en de Verenigde Arabische Emiraten zullen samen met de Verenigde Staten een strategische agenda voor het Midden-Oosten lanceren om de diplomatieke, handels- en veiligheidssamenwerking uit te breiden. Samen met de Verenigde Staten delen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten een vergelijkbare visie met betrekking tot de bedreigingen en kansen in de regio, evenals een gedeelde toewijding om stabiliteit te bevorderen door middel van diplomatieke betrokkenheid, meer economische integratie en nauwere veiligheidscoördinatie. Het akkoord van vandaag zal leiden tot een beter leven voor de volkeren van de Verenigde Arabische Emiraten, Israël en de regio.

De Verenigde Staten en Israël herinneren zich met dankbaarheid aan de verschijning van de Verenigde Arabische Emiraten tijdens de receptie van het Witte Huis op 28 januari 2020, waar president Trump zijn Visie voor Vrede presenteerde en hun waardering uitsprak voor de ondersteunende verklaringen van de Verenigde Arabische Emiraten. De partijen zullen hun inspanningen in dit verband voortzetten om tot een rechtvaardige, alomvattende en duurzame oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict te komen. Zoals uiteengezet in de Visie voor Vrede, mogen alle moslims die in vrede komen de Al Aqsa-moskee bezoeken en er bidden, en de andere heilige plaatsen van Jeruzalem moeten open blijven voor vreedzame aanbidders van alle religies.

Premier Netanyahu en kroonprins Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan spreken hun diepe waardering uit voor president Trump voor zijn toewijding aan vrede in de regio en voor de pragmatische en unieke benadering die hij heeft gevolgd om dit te bereiken.

READ  Je kunt de verbeterde Mako Handling in Mass Effect Legendary Edition uitschakelen als je van de pijn houdt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *