Koopt Xbox Sega?

Na de aankoop van Bethesda zijn er een aantal geruchten geweest over het al dan niet kopen van andere uitgevers door Xbox. De meest prominente van deze geruchten heeft Sega gewezen. Het is duidelijk dat Microsoft op zoek was naar manieren om het first-party-aanbod van Xbox uit te breiden, en de naam van Sega is onlangs om de een of andere reden aan de mix toegevoegd. Het gerucht is zo prominent geworden dat Xbox zelfs meedeed aan de speculatie met een antwoord Tweet naar aanleiding van de plannen van het bedrijf voor Tokyo Game Show. Zonder namen te noemen, zei Xbox dat er geen nieuws over aanvullende acquisities zal worden onthuld.

Het is moeilijk om veel aandacht te besteden aan het gerucht; het zou waarschijnlijk niet zo logisch zijn voor Sega, aangezien het bedrijf de afgelopen twee decennia een aanzienlijke inspanning heeft geleverd om zichzelf om te vormen tot een externe uitgever. Na het succes van de Sonic de egel film, is het merk van de mascotte misschien wel het sterkste sinds hij zijn debuut maakte. Met Het 30-jarig jubileum van Sonic staat voor de deur, lijkt het moeilijk te geloven dat Sega terug zou willen gaan om de games van het personage exclusief voor één console te maken.

Een aankoop van Sega zou de Xbox in Japan kunnen helpen, waar het bedrijf historisch gezien worstelt. Het zou Microsoft echter ook een aardige cent kosten, en dit is een bedrijf dat net 7,5 miljard dollar heeft uitgegeven. Hoewel Microsoft aanvullende acquisities niet zal uitsluiten, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat ze in de nabije toekomst nog meer gigantische aankopen zullen doen.

READ  Een nieuw gerucht geeft aan dat Starfield alleen op pc en Xbox zal worden uitgebracht

Voorlopig kunnen Sega-fans waarschijnlijk gerust zijn bij elke vorm van aankoop. Er lijkt geen echte bron voor het gerucht te zijn, en het lijkt meer op speculatie van de kant van gamers. Daarnaast werd de ZeniMax-aankoop erg stil gehouden, dus het lijkt erop dat, als er een aanstaande aankoop van Sega zou zijn, dit soort internetgeklets niet zou zijn. Dat gezegd hebbende, zijn overnames zoals deze niet ongebruikelijk in de hele branche. In 2019 Sony heeft naar verluidt $ 229 miljoen uitgegeven aan de aankoop van Insomniac Games. Insomniac heeft twee games die worden uitgebracht tijdens de releaseperiode van de PS5, dus de aankoop heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen! Nu de volgende consolegeneratie voor de deur staat, gaan Sony en Microsoft op zoek naar nieuwe manieren om het aantal exclusieve games dat ze te bieden hebben, te versterken. Of dat de vorm zal aannemen van meer acquisities, valt nog te bezien.

Denk je dat Microsoft geïnteresseerd is in het kopen van Sega? Maakt u zich zorgen over de aankopen van ontwikkelaars en uitgevers? Laat het ons weten in de comments of deel je mening rechtstreeks op Twitter op @Marcdachamp om over gamen te praten!

Written By
More from Vanessa Hale

Beste Xbox One / Series X-games in de Countdown Sale van de Xbox Store

De Countdown Sale van de Xbox Store is nu live en biedt...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *