Kort en krachtig zoals Castlevania

De Hero of Steel Assault knielt in de vervallen overblijfselen van Time Square.

afbeelding: Zenovia Interactief / Kotaku

staal aanval Het lijkt bijna ontworpen om uw aandacht te trekken zodra u uw feed oversteekt. Elke gesplitste scène ziet er meteen uit als generiek voer voor retro-games, maar barst ook van de levendige kleuren, alsof iemand een kauwgomballenautomaat kapot heeft gemaakt en de stukken vervolgens heeft gebruikt om een ​​side-scrolling actiegame te maken voor de Game Boy Advance in 2021. Ik vind het geweldig.

uit op pc en vorige week overgestapt, staal aanval Het werpt je op als Taro Takahashi, die door ontwikkelaar Zenovia Interactive wordt beschreven als een “verzetsoldaat op een wraakzuchtige missie tegen de dictator die Ash controleert.” Met niets anders dan klassieke arcade-instincten en een krachtige laserzweep, vecht je door vijf hoofdstukken van vijandige robots en de gevaren rond een post-apocalyptische Verenigde Staten die verstrikt zijn geraakt in de resultaten van decennia van kapitalistische overmacht.

Steel Assault-held vecht tegen robots in een gouden tarweveld in de ruïnes van New York City.

schermafbeelding: Zenovia Interactief

Dat is tenminste hoe ik ervoor koos om het korte maar bevredigende verhaal van de game te lezen. Het is licht op context en verhaal beats zijn er maar weinig tussen. Washington, D.C. staat in brand, fabrieken pompen giftig afval weg en de oceanen hebben New York City teruggewonnen, waar, ondanks al het andere, de huur, volgens een lichtgevend reclamebord, nog steeds erg hoog is. Alles voelt een beetje de laatste van ons, Als je zombies vervangt door robots en bruine ellende in de scene met triple dope.

De levels zijn kort maar gevuld met golven van vijanden om ze naar tevredenheid af te breken en visuele details die je zullen verbazen voordat ze snel flikkeren om plaats te maken voor de volgende duizelingwekkende dreun. Vooral baasgevechten zijn luxueuze affaires met een vijandige monteur die het grootste deel van het scherm in beslag neemt en er zo goed uitziet dat je je gewoon wilt verbazen als het aan stukken wordt geblazen.

De zip-wise youra-lijn van het spel steelt de show. Je kunt twee willekeurige punten in de buurt verbinden met verticale, horizontale of diagonale assen en dan van links naar rechts omhoog gaan of een beetje hoger of ver springen voordat je een nieuw punt plaatst.

In tegenstelling tot een dubbele sprong, waarbij de zwaartekracht nog steeds het laatste woord heeft, brengt bungelen aan een zipline je beweging volledig tot stilstand voordat je in een nieuwe richting kunt draaien, waardoor je een geheel nieuwe manier hebt om door de wereld te navigeren, op voorwaarde dat je twee sleutels hebt. punten te vergrendelen. staal aanval Je haalt niet het maximale uit dit mechanisme, in baasgevechten of platformerpuzzels, maar het zorgt er wel voor dat de bekende side-scrolling-actie sneller gaat en levendiger aanvoelt dan anders het geval zou zijn.

Ik zou kunnen muggenziften. staal aanval Het slaat automatisch op elke keer dat je een nieuw scherm betreedt, wat geweldig is, maar elke keer dat je doodgaat, moet je in een game over het scherm en eventuele nieuw geschreven scènes zitten, wat een sleur is tijdens welke secties je vaak sterft. Boss-gevechten, hoewel geweldig, zijn niet bijzonder creatief op de gevechtsafdeling, en de meeste van hen kunnen worden gedwongen om zo snel mogelijk aan te vallen voordat je gezondheid opraakt, en tijdelijk onoverwinnelijk nadat ze zijn geraakt.

Maar geen van deze dingen was genoeg om in mijn nostalgische processie te glippen. Inhoudelijk leent Steel Assault van: CastlevaniaEn mega man, En tegen. In de presentatie regisseert hij de beste pixelart van de vroege jaren 2000 zonder zich afgeleid te voelen. Het kan op zijn minst gedeeltelijk komen door de vele artiesten die hebben bijgedragen aan de game Ik heb in het verleden ook aan GBA- en DS-games gewerkt. Als het weer 2004 was, zou het precies het soort spel zijn dat ik op school onder mijn bureau speelde terwijl ik deed alsof ik verder ging in mijn oude schoolboek.

Steel Assault-held ontmoet een gigantische vliegende worm-mecha in de lucht.

schermafbeelding: Zenovia Interactief

staal aanval Het was oorspronkelijk Kickstarts in 2015, en heeft in de jaren daarna de ene visuele make-over na de andere ondergaan. In 2020 werd het uiteindelijk geselecteerd als een zijpublicatieproject door throwback-experts Tribute Games, de studio achter Flintock En Panzer Paladin, die toevallig ook bezig is met het nieuw leven inblazen van hits Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge.

Het was destijds een enorme blijk van vertrouwen en nu het spel eindelijk voorbij is, is het duidelijk gewonnen. Veel moderne retro-complimenten hebben geweldig werk geleverd om te recreëren wat vroeger was Best goed over 8-bit En 16-bits actiegames op moderne platforms. staal aanvalHoewel het maar een uur of twee duurt, is het de moeite waard om hetzelfde gesprek aan te gaan. Het grootste compliment dat ik kan geven, is hoe verdrietig ik ben als de verfrissende rit door het geheugen zo snel eindigde. Nu ben ik klaar Steel Assault II. Ik hoop dat je niet nog eens zes jaar weg bent.

READ  Hier zijn enkele van de eerste tweets van Trump na de uitspraken
Written By
More from Aubrey Mason
Trump veracht de wetenschap – en wil dat zijn wetenschappers hetzelfde doen
Binnen enkele uren zei vice-president Mike Pence, het hoofd van de coronavirus-taskforce...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *