PlayStation-gaming-pc-verkooppunten nadat console-verkopen het verzadigingspunt hebben bereikt

De strategie die Sony gebruikt om PlayStation-games naar pc-spelers te brengen, is er een die velen in twijfel hebben getrokken. In een gastoptreden op de What Up PlayStation-podcast legde voormalig SIE Worldwide Studios-president Sean Layden uit hoe de pc-outlets bedoeld zijn om nieuwe fans naar de PlayStation-wereld te brengen. Sony doet dit door bestverkopende PlayStation-titels te verplaatsen waarvan de consoleverkoop de verzadiging heeft bereikt.

PlayStation Studios-president Hermen Hulst heeft al uitgelegd dat Sony zijn games naar de pc port zodat ze “toegang kunnen krijgen tot nieuwe spelers die de ongelooflijke verhalen, personages en werelden die we hebben gebouwd nog niet hebben ervaren”. Layden maakte het duidelijk door uit te leggen dat ze meer mensen in de PlayStation-wereld willen brengen, maar dit niet kunnen doen als ze “alleen praten met mensen die al in de PlayStation-wereld zijn.” Dit betekende dat je uit moest gaan waar nieuwe fans zouden kunnen zijn, en het gemakkelijkste platform om te bereiken zijn pc-gamers.

Bevat exclusieve PlayStation-titels die al op pc zijn aangekomen Vroeger tijden En Horizon Zero Dawn. De logica achter het verplaatsen van deze games is dat ze inderdaad de best verkochte PlayStation-games zijn. Hoewel ze nog steeds verkopen op de PlayStation 4-console, is de verkoop grotendeels gestabiliseerd. Door titels naar pc te brengen, zegt Leyden dat er “geen verlies is in deze deal” omdat het “mensen in staat stelt een kijkje te nemen in de PlayStation-wereld” zonder de verkoop op consoleplatforms te schaden. Er is zelfs een kans dat sommigen in de toekomst een PS5-console zullen blijven kopen om exclusieve PlayStation-titels te spelen, terwijl ze “anders misschien niet hebben”. Dit wordt bewezen door de hernieuwde interesse en het delen van gesprekken Vroeger tijden Het werd ontvangen met de lancering van zijn pc twee jaar na de release van PlayStation.

READ  Secret Neighbor-ontwikkelaar Hologryph krijgt een investering van $ 3 miljoen van Tinybuild

Gezien deze specifieke strategie zei Leyden ook dat hij het onwaarschijnlijk acht dat PlayStation de “Day and Date met pc” zal uitbrengen, maar “zeg nooit nooit”. Dit is iets waar Hulst eerder op gezinspeelde, door te zeggen dat pc-poorten nooit “ten koste zouden gaan van het bouwen van een opwindende reeks geweldige consolegames”. Hoe dan ook, het lijkt erop dat de strategie voor de pc-versie zal worden voortgezet. Sony heeft Nixxes Studio overgenomen om te helpen bij het overzetten van PlayStation IP-adressen naar de pc. Onbekend: The Legacy of Thieves gepland om te brengen onbekend 5 En verloren erfenis Komt volgend jaar naar pc, evenals PS5.

[Source: Wat is er aan PlayStation via Resetten]

Written By
More from Max Mcgee

Power Rangers Open World “In wezen” Batman Arkham Rangers is geannuleerd

Een voormalige ontwikkelaar heeft het deksel van de geannuleerde Power Rangers-game uit...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *