Omroep Flevoland – Nieuws – Digitaal afval doorgeven blijkt ‘complex proces’ en komt voorlopig niet vrij

De digitale afvalpas van HVC zou deze zomer beschikbaar zijn, maar Lelystedelingen zal nog even geduld moeten hebben. Om de kaart te kunnen gebruiken is een nieuwe afvalverwerkingsapp nodig, die rond december alleen voor Lelystadbewoners te downloaden is.

Eerder dit jaar is het in Lelystad begonnen met het verhandelen van gekopieerde afvalkaarten, via druppelvormige sleutelhangers. De afvalverwerker van HVC was niet blij en gaf aan dat dit niet de bedoeling was. Om gebruikers tegemoet te komen, kondigde het bedrijf een digitale pas aan. Maar de ontwikkeling ervan bleek complexer dan verwacht.

“We hadden gehoopt vooruit te komen, maar het bleek een complex proces te zijn”, zegt HVC. “Zoals bij veel innovaties hadden we een aantal problemen die we moesten oplossen of waar we nog aan werken.” Onder andere de iOS wallet licentie en certificering (Apple Digital Wallet, editor) is nog niet rond en niet alle toegangscontrolesystemen op de ondergrondse containers blijken te voldoen aan de juiste technische specificaties.

Android
HVC geeft aan binnenkort de functionaliteit van Android-toestellen te gaan testen. “Volgens de huidige planning en als het testproces goed verloopt, kunnen we de app voor het einde van het jaar gaan gebruiken voor Android-gebruikers.” Dit betreft met name bestaande gebruikers van de vernieuwde HVC-applicatie; Dit zijn voornamelijk inwoners van Noordoostpolder.

Als alles naar behoren werkt, wordt de technologie ook in Lelystad en andere gemeenten ingevoerd. Dan is ook voor deze populatie de nieuwe aanvraag nodig. HVC verwacht dat inwoners van Lelystad deze medio december kunnen downloaden, waarna een digitale afvalvergunning volgt.

READ  Het wachten is voorbij! De nieuwe Androidworld-app is er!

Extra veiligheid
Ondertussen wilde HVC de containers beter beschermen en ervoor zorgen dat illegale kopie├źn onbruikbaar werden gemaakt. Maar dit plan is nog niet uitgevoerd. Een inwoner van Lelystad zegt de ‘drop’ nog steeds wekelijks te gebruiken.

Dit nieuws komt van verslaggever Desi Potsman. Dit jaar richtte het zich speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: [email protected]

WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking? Stuur een openingsbericht naar Omroep Flevoland 06-52 52 4891 Of stuur een mail naar: [email protected]!

More from Madison Garrett
Nintendo-winst stijgt met 200% terwijl de verkoop van Switch blijft sissen
Het in Kyoto gevestigde bedrijf zei die bedrijfswinst voor de eerste helft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *