Korte zorg Nieuws Home Monitor Crohn’s. Voorkom vallen van online escape room en meer.

Samenvattend staat het zorgnieuws van deze week in het teken van een thuismonitoringproject voor patiënten met de ziekte van Crohn in het Diakonissenhuis en een online escape room voor personeelstrainingen in Trent. Daarnaast wordt ook gezorgd voor het vernieuwde Patiëntenportaal Sint-Antonius en EHBO bij datalekken.

Thuis toezicht houden op de ziekte van Crohn

Deze maand in Diakonessenziekenhuis lijken Monitor patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa thuis. Zo wil het ziekenhuis eventuele opflakkeringen van de ziekte snel opsporen en behandelen.

Patiënten bij wie de ziekte wordt gevolgd via thuismonitoring, ontvangen regelmatig vragenlijsten via de app. Een team van verpleegkundigen en specialisten bekijkt de vragenlijsten en onderneemt zo nodig direct actie.

Treant. online escape room

Treant zal medewerkers op MBO niveau 1 of 2 die betrokken zijn bij de dagopvang van bewoners en cliënten in woonzorgcentra op een laagdrempelige manier opleiden in valpreventie. Dit is het doel van de online escape room Geavanceerd.

Het initiatief van de escape room komt van de e-learning consultants van Treant. Studenten van het Grafisch Lyceum in Utrecht presenteerden het ontwerp. “Via deze laagdrempelige module wordt kennis op een speelse manier geactualiseerd en kan als springplank dienen voor verdere discussie over het onderwerp valpreventie in teamverband”, vertellen Cynthia Kuil en Jolanda Numan, e-learning consultants bij Treant Zorggroep.

Anthony vernieuwt het patiëntenportaal

Deze maand lanceerde het St. Antonius Ziekenhuis MijnAntonius Patiëntenportaal, Vernieuwd. Naast de nieuwe vormgeving is ook de menu-indeling aangepast. Alle patiënten vinden nu een tijdlijn van hun berichten op de homepage van het portaal.

READ  Pixelmator Pro met een hele gave Photoshop-update

Het ziekenhuis zegt dat het nieuwe formaat even wennen kan zijn, maar het biedt ook gemakkelijker toegang tot gezondheidsproblemen die zijn vastgelegd via het menu Gezondheidsoverzicht en medische geschiedenis via het menu Medische geschiedenis.

Eerste hulp bij Z-CERT-gegevensinbreuk

Z-CERT bevat het EHBD (Data Leaks First Aid) pakket op basis van het stappenplan “Optreden bij een datalek” plan van de Autoriteit Persoonsgegevens. gemaakt voor de zorgsector. Dit is een gebruiksvriendelijke factsheet die volgens Z-CERT in geen enkel zorgcrisisplan mag ontbreken. De EHBD-kit kan gratis worden gedownload van deze site.

Z-CERT EHBD-informatieblad (Hier downloaden)

Veel kort digitaal zorgnieuws voor deze week. Tips, suggesties of persberichten kunnen worden gemaild naar: [email protected]. Bekijk ook de blogs van onze redactie en gastauteurs.

More from Madison Garrett
Veel medewerkers willen geen volledige terugkeer naar kantoor
Meer dan 80% van de Nederlandse werknemers wil na de coronapandemie niet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *