KPN komt met nieuwe toevoegingen voor Xbox-gamers

Als klant van KPN kun je nu kiezen voor een Xbox Cloud Gaming abonnement. KPN en Microsoft zijn een samenwerking aangegaan om meer Xbox Game Pass Ultimate-abonnees te krijgen. KPN is verantwoordelijk voor een groot deel van het mobiele en thuisnetwerk in Nederland en beschouwt het als een goede proeftuin voor cloud gaming.

Spelen in de cloud

Cloudgaming betekent dat je een game niet meer hoeft te downloaden voordat je deze kunt spelen. Je speelt eigenlijk op een server die zich helemaal ergens anders bevindt, maar je moet er goed en consistent toegang toe hebben dankzij de sterke internetverbinding. Niet alleen het beeld en wat er gebeurt moet immers snel verstuurd worden, maar ook jouw input: als je op een knop drukt, moet het razendsnel naar die server gestuurd worden.

Het grote voordeel van cloud gaming is dat je de dienst op verschillende platformen kunt gebruiken, omdat games niet meer gedownload hoeven te worden. Hierdoor speel je op Xbox Series X, maar ook op een pc of zelfs een smartphone. Op de netwerkmarkt bezit KPN het grootste deel van zowel 5G voor mobiel als glasvezel voor thuis, die nodig zijn om cloudgaming goed mogelijk te maken. Er is veel internetverbinding voor nodig: er moet veel data kunnen worden verzonden, het netwerk moet een goede dekking hebben in het land en de verbinding moet van uitstekende kwaliteit zijn om obstakels te voorkomen.

Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is het zeer populaire abonnement van Microsoft, waarmee je voor een maandelijks bedrag toegang hebt tot een grote bibliotheek met games. In principe download je het naar je console, maar er zijn ook al een tijdje cloudgames toegevoegd, dus je kunt ook over je netwerk spelen zonder het spel te downloaden. KPN en Microsoft willen dit versterken en bieden daarom een ​​”extra” aan op je bestaande KPN-abonnement. Het gaat om Xbox Game Pass Ultimate, waarmee je bijvoorbeeld Minecraft Dungeons en Forza Horizon 4 kunt streamen.

READ  Kleine muziekspeler voor oude auto's

“We zijn erg verheugd om samen te werken met KPN”, zegt Nicholai Hamre, hoofd van de Xbox-categorie bij Microsoft. “Xbox Game Pass Ultimate biedt een samengestelde selectie van meer dan 100 geweldige games, met steeds nieuwe games. Je kunt spelen ze rechtstreeks op Xbox-consoles of pc’s.” op Windows 10 of mobiele telefoons en tablets via Xbox Cloud Gaming (bèta)”.

KPN heeft de laatste tijd veel aandacht voor gaming: het is partner van E-Oranje en hoofdsponsor van eDivisie. Het is logisch dat KPN meer met gaming doet, aangezien het een miljardenmarkt is en nog groter is geworden, zeker door de mondiale situatie.

More from Madison Garrett

Deze 3D-thuistour is het beste toevallige videospel van 2020

Home Ronde van 8800 Blue Lick Rd.Screenshot: Redfin “Zoek de badkuip.” Dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *