Oogsten en downloaden | europese bro

Om het hergebruik van in Europeana gepubliceerde metadata te verbeteren, omvat ons aanbod gecomprimeerde zip-bestanden die de metadata van alle objecten in de Europeana-repository bevatten en direct beschikbaar zijn voor bulkdownload. Deze bestanden zijn gemaakt in Elke week zondagavond evening Met behulp van onze gepatenteerde oogstoplossing, die ervoor zorgt dat de gegevens zo actueel mogelijk zijn en ervoor zorgt dat onze oogstservice werkt zoals verwacht.

FTP-lijst en bestandsstructuur

Alle bestanden zijn beschikbaar op onze FTP-server op ftp://download.europeana.eu/dataset/. U kunt verbinding maken met een FTP-server met behulp van software zoals: FileZilla, of u kunt als bestand verbinding maken met een FTP-server Gedeelde website of via de opdrachtprompt.

Informatie over hoe in te loggen op de FTP-server:

Gastheer:ftp://download.europeana.eu/dataset/
gebruiker:Onbekend
wachtwoord:[leave blank]
Haven:21

De structuur in de FTP-server is als volgt georganiseerd:

  • Voor elk formaat is een handleiding beschikbaar. Op dit moment zijn er slechts twee formaten beschikbaar: XML voor RDF-XML en TTL voor Turtle.

  • Elke directory vermeldt vervolgens een zip-zip-bestand voor elke dataset in Europeana, waarbij de bestandsnaam de dataset-ID is (bijv. 2021672.zip). Onder deze map bevindt zich een speciaal MD5-controlesombestand met de bestandsextensie .md5sum (bijv. 2021672.zip.md5sum) dat kan worden gebruikt om het bestand bij het downloaden te valideren.

  • In elk zip-zipbestand zal er een bestand zijn voor elk Europeana-metadatarecord waarbij de bestandsnaam de lokale identificatie van het record in Europeana zal zijn.

Voorbeeld

gegevens voor Het meisje met de parel uit het Mauritshuis Gecodeerd met RDF-XML-indeling is beschikbaar op de volgende URL ftp://download.europeana.eu/dataset/XML/2021672.zip. Om de dataset te vinden waartoe een record behoort, kunt u de URL van het record controleren (voor het meisje met de parel is de URL van de Europeana https://www.europeana.eu/nl/item/2021672/resource_document_mauritshuis_670 ), of u kunt de naam van de dataset vinden naast het veld “Groepsnaam” op het tabblad “Meer metagegevens” op de itempagina.

De FTP-server zal u voorzien van een ZIP-bestand met de metadata van alle objecten in de dataset met het datasetnummer “2021672” als u de URL ftp://download.europeana.eu/dataset/XML/2021672.zip opvraagt. Door een ZIP-bestand te decomprimeren, krijgt u een XML-bestand voor elk element van het digitale culturele erfgoed. U vindt de metadata voor “Meisje met de parel” in een ZIP-bestand met de ID van dat object, “Resource_document_mauritshuis_670” in het XML-bestand met de naam “Resource_document_mauritshuis_670.xml”

READ  Onder ons is nu echt heel populair
Written By
More from Eda Greene

OxygenOS 10.3.9 voor de OnePlus 6 / 6T brengt beveiligingspatches van februari 2021 uit

De komende OnePlus 9-serie is misschien wel het gesprek van de stad...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *