Kredietpool voor ontwikkelaars van indiegames

De Amerikaanse sancties hebben de bedrijfsplannen van Huawei dit jaar ernstig geschaad, maar het heeft het Chinese bedrijf er niet van weerhouden zijn AppGallery te pushen, die als doel heeft om te concurreren met Google’s Play Store en Apple’s App Store. Huawei is nu op zoek naar ontwikkelaars van indiegames met een nieuw financieringsprogramma en andere voordelen.

Het bedrijf heeft een € 30.000 ( 26, 55.000 ongeveer) kredietpool voor de 30 ontwikkelaars wiens games op de shortlist staan, rapporten Gizmochina (via cnTechpost), biedt Huawei ook extra voordelen aan ontwikkelaars voor het publiceren van games op AppGallery via zijn Unity Distribution. Deze voordelen zijn beschikbaar tussen 19 november en 14 december.

LEES OOK: Geen Google-apps? Huawei’s Honor vindt antwoord in ‘AppGallery’

Bijkomende incentives zijn onder meer 85% IAP-inkomstenaandeel voor game-ontwikkelaars voor de eerste twee jaar. Het bedrijf geeft ook technische VIP-ondersteuning tijdens het onboardingproces. De 30 ontwikkelaars die op de shortlist staan ​​van het kredietpoolprogramma zullen ondersteuning krijgen om hun eerste campagnes te lanceren. De beste indiegames zullen ook te zien zijn in een speciale ‘Indie-game’ sectie in de AppGallery.

Huawei’s push naar indie-ontwikkelaars is duidelijk gericht op het populairder maken van zijn AppGallery. Vanaf nu is Google’s Play Store de grootste app store ter wereld. De app store van Google gedijt op miljoenen Android-smartphones over de hele wereld, evenals op een grote ontwikkelaarsgemeenschap. Huawei heeft ook een groot gebruikersbestand, aangezien het bedrijf in 2019 meer dan 240 miljoen smartphones heeft verzonden. Het bedrijf beweert ook dat AppGallery is uitgegroeid tot de op twee na grootste app store ter wereld met 500 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Kunnen Huawei’s lang genoeg overleven zonder Google Mobile Services? De tijd zal het leren.

READ  Kuuhubb kondigt toekenning van schadevergoeding aan met betrekking tot Kuuhubb Oy Arbitration TSX Venture Exchange: KUU
Written By
More from Eda Greene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *