Kun je Forza Motorsport op een gedeeld scherm spelen?

Kun je Forza Motorsport op een gedeeld scherm spelen?

Is er een splitscreen-modus voor Forza Motorsport? Racegames beginnen meestal met een tutorial voor één speler en een carrièremodus waarin je het opneemt tegen overdreven agressieve of nutteloos krachtige AI, maar echte levensduur komt in de vorm van multiplayer. Er zijn weinig dingen die meer adrenaline opwekken of meer voldoening geven dan racen tegen andere echte spelers in auto’s die leuk zijn om te rijden, maar – nog belangrijker – redelijk realistisch blijven in hun gedrag en prestaties. En dat is precies wat Forza Motorsport biedt.

In onze Forza Motorsport review staat dat de rijervaring buiten de baan wat te wensen overlaat, maar als je achter het stuur zit, is het beste wat er is. Hoewel de beste auto’s van Forza Motorsport je als eerste naar de finish brengen, kun je beter in split-screen tegen een ander mens racen die naast je zit, iets waar racegames vaak om bekend staan. Hier zijn dus alle details over de vraag of er een split-screen-modus zal zijn in Forza Motorsport.

Uitleg over de gesplitste schermmodus in Forza Motorsport

Helaas is er geen split-screen-modus voor Forza Motorsport op de pc- of Xbox-versies. Dit werd bevestigd tijdens een livestream in augustus door Chris Esaki, creatief directeur van Turn 10 Studios.

“Onze enorme investeringen in de ontwikkeling van onze nieuwe grafische functies en de revisie die we aan de rendering-engine hebben doorgevoerd, hebben de implementatie van een gesplitst scherm helaas extreem moeilijk gemaakt, en deze zal ook niet worden uitgebracht”, legt Esaki uit.

Nu hij tussen de regels door las, zei hij: “Het wordt niet uitgebracht”, dus het kan later in het spel komen. Er is echter geen garantie hiervoor. Noch Turn 10, noch Microsoft hebben er iets anders over gezegd, maar dat betekent dat ze het niet volledig hebben uitgesloten.

READ  Deltarune komt naar Steam en kraakt 100.000 gelijktijdige spelers

Naast het ontbreken van een gesplitst scherm zijn er nog twee andere ontbrekende functies met betrekking tot online spelen: AI-rivalen om plaatsen in de race goed te maken en de Spectator-modus. Het eerste is logisch, omdat je veiligheidsbeoordeling in Forza een grote rol speelt in de multiplayer, net als in de meeste andere online racegames. Het is ook logisch dat er geen speciale kijkmodus beschikbaar zal zijn, omdat plaatsen in de wedstrijd gereserveerd moeten worden voor echte coureurs.

Zoals we echter in onze review vermeldden, kun je aan het einde van de race niet eens kijken of je vóór de andere coureurs over de streep komt. Dit maakt het einde van de race een beetje saai, wat een beetje frustrerend is. Dat is echter alles wat we tot nu toe weten over Forza Motorsport met gesplitst scherm, in een van de beste racegames op pc, maar zeker niet… de beter.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *