Kunstenaar zegt dat Capcom haar afbeeldingen heeft gestolen voor Resident Evil-games, Devil May Cry in rechtszaak

Capcom-games zoals Resident Evil 4 En de Devil May Cry Ze zou in haar games veelvuldig auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen zonder licentie hebben gebruikt om omgevingen, details en zelfs vampier 4 logo, volgens een nieuwe rechtszaak die vrijdag is ingediend.

Ontwerper Judy A Jurassic diende vrijdag haar eerste klacht in bij de rechtbank van Connecticut. In de rechtszaak beweert Capcom dat Capcom afbeeldingen uit zijn auteursrechtelijk beschermde boek heeft gebruikt, oppervlakken, in meerdere spellen, waaronder vampier 4En de Devil May Cryen andere Capcom-spellen. oppervlakken is een verzameling van 1.200 foto’s van Jurassic zelfportretten van ornamenten; Het boek beoogt “visueel onderzoek” voor kunstenaars, architecten en ontwerpers, Volgens de boekbeschrijving. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1996. De set wordt geleverd met een foto-cd, maar Juracek zei dat ze van mensen eist dat ze licenties voor foto’s voor commercieel gebruik maken door rechtstreeks contact met hen op te nemen. Juracek zei in de rechtszaak dat Capcom nooit contact met haar heeft opgenomen om een ​​licentie te krijgen.

Juracek verwees naar ten minste 80 afbeeldingen die in verschillende scenario’s in Capcom-games worden gebruikt, met meer dan 100 pagina’s aan documentatie. Een van de voorbeelden die in de rechtszaak worden aangevoerd, heeft betrekking op verbrijzeld glasweefsel dat wordt gebruikt in Resident Evil 4 Logo.

Foto: Judy A. Jurassic/Capcom via gerechtelijke documenten

Jurassic zei dat ze de foto van het glas in Italië nam. “Het is moeilijk voor te stellen dat Juracek een afbeelding van verbrijzeld glas in Italië en het ontwerp van de binnendeuren van het paleis zou vastleggen en dat Capcom-artiesten exact hetzelfde patroon van verbrijzeld glas zouden reproduceren in het logo en het interieurontwerp zonder het voordeel van Juracek’s afbeeldingen”, zegt ze. zei. in de rechtszaak.

In meer dan 100 pagina’s met ondersteunende processtukken citeerde Juracek meer dan 200 voorbeelden van haar afbeeldingen die zouden zijn gebruikt in Capcom-games. Dit omvat alles, van de marmermotieven tot de sierlijke, herkenbare sculpturale details die overvloedig aanwezig zijn in Capcom-games.

Metallic textuur van het pak

Foto: Judy A. Jurassic/Capcom via gerechtelijke documenten

Een deel van de Juracek-gidsen komt van Datalek Capcom 2020wat in november gebeurde. In dit infuus wordt Resident Evil VillagePlannen voor de lancering werden voortijdig onthuld en de persoonlijke informatie van honderdduizenden mensen, waaronder klanten, aandeelhouders en werknemers, werd gecompromitteerd, zei Capcom. Capcom heeft naar verluidt een losgeldbrief ontvangen bij de aanval, voordat de informatie online werd gelekt. Die informatie omvatte enkele “afbeeldingen met een hoge resolutie van kunstwerken die in Resident Evil en andere games werden gebruikt”, zei Jurassic.

De bestandsnamen van ten minste één van de afbeeldingen van de door Capcom gehackte bestanden zijn dezelfde als de bestandsnamen die worden gebruikt in [Surfaces] cd-rom’, beweerde ze. Het pak heeft een metalen structuur die op de Juracek-cd “ME009” heet en dezelfde naam op de Capcom-mappen.

Geitenstof van het pak

Foto: Judy A. Jurassic/Capcom via gerechtelijke documenten

In de rechtszaak merkte Juracek op dat Capcom ook… onlangs in rekening gebracht Om de ontwerpen van het beest van de Nederlandse regisseur Richard Ravorst te kopiëren voor de nieuwe Resident Evil Village Spel. Raaphorst ontdekte het vermeende ontwerp van de diefstal nadat fans contact met hem hadden opgenomen over een personage uit zijn film Het leger van Frankenstein Als basis van de boze man in het dorp, Storm, Vertel Eurogamer.

De advocaten van Juracek vragen de rechtbank haar te compenseren met een schadevergoeding van maximaal $ 12 miljoen voor inbreuk op het auteursrecht. Het eist ook schadevergoeding voor “pseudo-auteursrechtbeheer en verwijdering van auteursrechten:” $ 2.500 tot $ 25.000 per gebruikte afbeelding.

Een vertegenwoordiger van Capcom vertelde Polygon dat het bedrijf “op de hoogte was van de rechtszaak” en “geen verder commentaar” had. De advocaat van Juracek reageerde niet op Polygons verzoek om meer informatie.

De volledige klacht vindt u hieronder.

Bijwerken: Dit verhaal is bijgewerkt met een verklaring van Capcom.

READ  Chef-kok Robert Irvine tekent nieuwe Food Network-deal, plant ‘Restaurant: Impossible’ Spinoff
More from Madison Garrett

Samsung Galaxy S20 update vanaf mei in Nederland: nieuwe cameramodus

Vandaag arriveert de update van mei voor Galaxy S20. Samsung stelt het...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *