LibreOffice Community 7.2 is beschikbaar om te downloaden

LibreOffice biedt nu de nieuwste LibreOffice Community 7.2, een door vrijwilligers ondersteunde versie van de beste open source kantoorsuite voor desktopproductiviteit. Het bouwt voort op het LibreOffice-technologieplatform voor persoonlijke productiviteit op desktop, mobiel en de cloud – en biedt een aantal verbeteringen die kunnen werken met de eigen bestandsindelingen van Microsoft. Deze update brengt verschillende prestatieverbeteringen met zich mee bij het werken met grote bestanden, het openen van specifieke DOCX- en XLSX-bestanden, het beheren van de lettertypecache en het openen van presentaties en kaarten die grote afbeeldingen bevatten. Er zijn ook verbeteringen in de weergavesnelheid bij gebruik van de Skia-backend die is geïntroduceerd met LibreOffice Office 7.1. LibreOffice 7.2 is nu beschikbaar op Apple Silicon. Vanwege de initiële ontwikkelingsfase voor deze specifieke site, is het binaire systeem beschikbaar, maar het mag in dit stadium niet voor significante doeleinden worden gebruikt. De LibreOffice 7.2 Community Update voor Windows, macOS en Linux kan nu worden gedownload van de officiële website. Aanvullende informatie over deze update vind je hieronder of officieel blog of memo.

Downloaden -> Download LibreOffice voor Windows, macOS en Linux

De nieuwste versie van LibreOffice kan worden gedownload van:

De nieuwe versie bevat de volgende nieuwe functies en verbeteringen:

LibreOffice kantoor en operaties
  • LibreOffice Community 7.2 biedt veel functionele verbeteringen met traditionele DOC-bestanden, DOCX-, XLSX- en PPTX-documenten. Microsoft-bestanden zijn nog steeds gebaseerd op het eigen formaat, dat in april 2008 door ISO werd afgewezen in plaats van de ISO-gecertificeerde standaard, dus ze zijn verborgen en complexer. In plaats daarvan gebruikt LibreOffice het OpenDocument Format (ODF) als een echte, open standaard en ondersteunt het zonder problemen propriëtaire modellen van andere providers.
  • De LibreOffice-gemeenschap is blij met zoveel getalenteerde ontwikkelaars met deze behoeften.
  • Met ontwikkelingswerk dat is gericht op vrijwillige en gesponsorde ontwikkelaars, boekt LibreOffice 7.2 aanzienlijke vooruitgang op het gebied van duidelijke prestaties, flexibiliteit, robuustheid en naleving van normen – met behoud van vele voordelen voor bedrijven en individuele gebruikers.
  • LibreOffice biedt het hoogste niveau van compatibiliteit op het gebied van kantoorsuites, te beginnen met de beste ondersteuning voor DOCX, XLSX en PPTX, te beginnen met ondersteuning voor het OpenDocument Format (ODF) dat verder gaat dan bedrijfseigen modellen op het gebied van beveiliging en robuustheid. bestanden. Daarnaast biedt LibreOffice filters voor veel oudere documentformaten om de gebruiker controle over hun documenten te geven.
READ  Apple prijst de nieuwe iPhone 12 en zijn 5G aan als een game-wisselaar voor mobiele games
Nieuwe functies van LibreOffice 7.2 Community
  • LibreOffice 7.2 Nieuwe communityfuncties Gemaakt door 171 bijdragers: 70% van de broncodebijdragen is afkomstig van 51 ontwikkelaars die werken voor drie bedrijven in de TDF-adviesraad – Colabora, Red Hat en Alotropia – of andere organisaties (inclusief de Document Foundation) die het 30% van de vrijwilligers.
  • Daarnaast zorgden 232 vrijwilligers voor lokalisatie in 151 talen. De LibreOffice 7.2-gemeenschap is uitgebracht in 119 verschillende taalversies en meer dan 5,4 miljard mensen wereldwijd kunnen het in hun eigen taal gebruiken, meer dan enige andere gratis of propriëtaire software. Daarnaast spreken ruim 2,3 miljard mensen een van deze 119 talen als tweede taal.
Beschikbaarheid in de gemeenschap LibreOffice 7.2
  • LibreOffice 7.2 is direct beschikbaar. De minimumvereisten voor privacybesturingssystemen zijn Windows 7 SP1 en Apple MacOS 10.12. Voor gebruikers wiens primaire doel is tegen persoonlijke productiviteit en nieuwe functies, en daarom de voorkeur geven aan een meer bèta- en foutopsporingsversie, blijft de Document Foundation LibreOffice 7.1-familie onderhouden. Ook hier zijn belangrijke wijzigingen verwerkt; De huidige versie is momenteel LibreOffice 7.1.5.

Een video met een samenvatting van de nieuwe functies is beschikbaar op YouTube.

LibreOffice voor Windows, macOS en Linux -> Beschrijving

LibreOffice is een gratis softwarepakket dat veel wordt gebruikt bij kantoorwerk. Dit omvat programma’s voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en grafische creatie. LibreOffice is gratis en open source software. Deze ontwikkeling staat open voor nieuwe collega’s en nieuwe ideeën en onze software wordt dagelijks getest en gebruikt door een grote, toegewijde community.

Downloaden -> Download Office 2019 voor Windows en macOS

Office 2019 omvat Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Project, Visio, Access en Publisher 2019. Project, Visio, Access en Publisher 2019 zijn alleen beschikbaar voor Windows.

READ  Hoe WhatsApp-, Facebook- en Instagram-accounts te verwijderen

via Document Foundation-blog

Written By
More from Eda Greene

20 afdrukbare verjaardagskaarten om in te kleuren

Zoals het oude gezegde luidt: het is het idee dat er echt...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *