LIVE | Bekijk het huis van een egel

ONDERSTE LEEUWEN –
Sinds maandag kun je weer live meekijken in een egelhuisje op het YouTube kanaal van BuitenGewoon. Hoewel het verblijf in Beneden-Leeuwen er pas een paar dagen is, heeft de eerste egel zich al laten zien.

De nachten worden langer, het wordt kouder buiten. De herfst is de tijd voor egels om een ​​veilige en warme plek te zoeken om te overwinteren. Uit tellingen van de Werkgroep Egel Nederland blijkt dat het niet goed gaat met de egel. De bevolking is afgenomen.

Dit stimulerende zoogdier kan wel een helpende hand gebruiken en heeft dus Buitengewoon, het natuurplatform van Gelderse omroep, ook dit jaar een egelhuisje geplaatst.

Huis al twee keer bezocht

Dit jaar staat de woning in Beneden-Leeuwen. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want het huis is al twee keer bezocht. Komt de egel ook een derde keer terug? Of zelfs de behuizing gebruiken voor winterslaap?

Bekijk live hiermee (tekst gaat verder onder de video):

“>

Zo maak je je BuitenGewone Egelhuis

Wil jij ook een egelhuisje maken en plaatsen? Samen met Egelwerkgroep Nederland Buitengewoon het BuitenGewone Egelhuisje is ontstaan. Hieronder kunt u de instructies downloaden voor het bouwen van uw egelhuis.

Wacht hier niet te lang mee. “Ik zie al veel egels bezig met bouwen en zelfs enkele egels die al hun eerste rustmomenten hebben gehad. Het is echt een kwestie van opschieten”, zegt Merel Klaarmond van Egelwerkgroep Nederland.

Download hier de instructies voor het bouwen van je buitengewone egelhuis of bekijk de instructievideo hieronder:

READ  Download je films, series of games? Dit zijn de wetten en mogelijke uitkomsten - radar

“>

More from Madison Garrett
LIVE: Paralympische Spelen Tokyo – Kiwi’s op de eerste dag van de Spelen
Michael Bradley / Getty Images Nieuw-Zeelandse fietsers, van links, Stephen Hills, Sarah...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *