Longtime Knick Lance Thomas kijkt uit naar het toeval met Nets

Longtime Knick Lance Thomas kijkt uit naar het toeval met Nets

Terug thuis zijn Spencer Dinwiddie, Taurean Prince en Kyrie Irving, Kevin Durant, Wilson Chandler en DeAndre Jordan. Dat is veel waardevolle ervaring die de Nets zullen missen zonder de herstart van de NBA in Orlando, Florida, na een stopzetting als gevolg van de nieuwe coronaviruspandemie.

Dat is waar Lance Thomas tussenkomt.

De voormalige Knick zit al bijna een decennium in de competitie en kan, net als collega-nieuwkomer en grijsaard Jamal Crawford, wijsheid bieden aan zijn jongere teamgenoten.

“Geweldige veteraanaanwezigheid”, zei Jarrett Allen over Thomas na de training van zaterdag, via Zoom. “Al onze oudere jongens komen binnen – ik hoop dat ze beter worden – ze kregen allemaal coronavirus en we zitten vast met een jonger team. Maar nu deze oudere jongens ons hier kunnen begeleiden en ons de touwen kunnen laten zien, denk ik dat dat ons enorm helpt. ”

De 32-jarige Thomas is heel blij dat hij de kans krijgt. De defensief ingestelde aanvaller bracht een trainingskamp door bij de Nets, maar op 18 oktober werd hij opgeheven. Niemand haalde hem op na vier seizoenen bij de Knicks. Hij bleef tot juni meestal thuis in zijn appartement in New York City vanwege het virus, maar bleef in vorm en had onlangs getraind in de sportschool van de NBAPA.

Lance Thomas
Lance ThomasGetty Images

Zodra Nets-spelers zich begonnen af ​​te melden, ontstond er een behoefte. Hij werd dinsdag getekend als invaller voor Michael Beasley en oefende zaterdag voor het eerst.

‘Het was geweldig om uit quarantaine te komen’, zei hij. ‘Toen ik ongeveer zes tot zeven dagen in de kamer zat, had ik jeuk om weer op het veld te komen. Ik re-acclimatiseerde met de jongens en ik was opgewonden over de gelegenheid. ”

READ  Wo Long's eerste gameplay blaast de eerder geïntroduceerde humor uit het water

Hoewel Thomas al een tijdje niet heeft gespeeld, heeft hij het voordeel dat hij een trainingskamp bij de netten heeft doorgebracht. Toch moeten er aanpassingen worden gedaan en moet hij zich een weg terug spelen in basketbalvorm. Toch denkt hij niet dat het hem te lang zal duren, aangezien basketbal zijn leven is, omdat hij zegt dat er veel spiergeheugen is.

Persoonlijk ga ik gewoon vasthoudend zijn, ‘zei Thomas. “Maak open shots, doe wat het team van me verlangt, bewaak waarschijnlijk de beste speler van het andere team, doe dingen die me in de competitie hebben gebracht, dingen die ik graag doe. … ik speel de hand die ik heb gekregen. Ik denk dat ik zelf een speler ben die in de competitie zit, je leert hoe je je snel kunt aanpassen aan elke situatie. Nogmaals, ik ben klaar voor alles wat op mijn pad komt. “

Interim-coach Jacque Vaughn zei op zijn eerste dag dat Thomas voornamelijk individueel werk deed. Maar hij verwacht dat hij een belangrijk onderdeel van het team zal zijn.

“Hij past in de groep en kan meerdere posities spelen, wat we nodig hebben”, zei Vaughn.


Tijdens de training toonde Vaughn zijn spelers een video ter herdenking van het leven van congreslid en icoon van de burgerrechtenbeweging John Lewis, die vrijdag op 80-jarige leeftijd stierf aan alvleesklierkanker. Vaughn vertelde hen dat hij een van de vijf mensen was die op zijn verlanglijstje stonden.

“Sprekend voor de organisatie, zeer verheugd dat we onze jongens kunnen informeren en onderwijzen over een mens die een groot deel van zijn leven heeft toegewijd aan anderen en aan het sociale welzijn van alle mensen,” zei hij. “Een ideale tijd voor ons om in dankbaarheid en vreugde in ons leven te leunen en een man te herdenken die veel voor veel mensen heeft gestaan.”

READ  The Lord of the Rings: Gollum Studio demonstreert 'onbeperkte' audio-DLC

De Nets tekenden zaterdag bewaker / aanvaller Justin Anderson als vervangende speler voor de rest van het seizoen en vulden hun laatste beschikbare roosterplaats.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *