Lotus onthult de “verloren” Type 66 in Monterey

Lotus onthult de “verloren” Type 66 in Monterey

Lotus bracht de geschiedenis weer tot leven met de wereldpremière van de Type 66, oorspronkelijk ontworpen als een potentiële Can-Am-racer. De nieuwe/oude Lotus is ingesteld voor een beperkte productierun als dagelijkse circuitauto.

Het unieke project werd onthuld tijdens “The Quail, A Motorsport Gathering” als onderdeel van de Monterey Car Week voorafgaand aan de Rolex Monterey Motorsports-bijeenkomst dit weekend op WeatherTech Raceway Laguna Seca. De Type 66 is echt exotisch in zijn ontwerpuitvoering en is een nieuwe, ultra-exclusieve auto met een laag volume die het “verloren” tekentafelprogramma van het wereldberoemde motorsporterfgoed van het merk tot leven brengt en combineert met de huidige cutting edge van het merk . – Technische racetechnologie en componenten. De Type 66 werd gelanceerd op het 75-jarig jubileum van Lotus als onderdeel van de wens van het merk om de beste elementen van zijn erfgoed op een moderne en opwindende manier opnieuw vorm te geven.

Met interesse in de commercieel winstgevende Can-Am-serie van hoog niveau, gaf Lotus-oprichter Colin Chapman Team Lotus-illustrator Geoff Ferris de opdracht om het Type 66-project te lanceren om te beoordelen hoe Lotus-ontwerpprincipes op de klas konden worden toegepast. Chapmans primaire focus op de Formule 1 betekende dat het innovatieve project niet verder ging dan technische tekeningen en schaalmodellen. Als een passend eerbetoon aan de illustere race-afstamming en het erfgoed van het merk, heeft Lotus nu de oorspronkelijke visie vervuld, 53 jaar nadat de ontwerper voor het eerst pen op papier zette.

Slechts 10 exemplaren van deze “herontdekte en opnieuw bedachte” lotus zullen ooit worden gebouwd. Het is een totaal dat is gekozen om het aantal races te vieren waaraan de Type 66 tijdens het seizoen 1970 zou hebben deelgenomen.

De auto verscheen voor het eerst in het openbaar in de op het erfgoed geïnspireerde kleurstelling – een weerspiegeling van de rode, witte en gouden kleuren waarin Lotus in de vroege jaren 70 racete – die de Type 66 zou hebben versierd, samen met de Lotus Type 72 F1-auto.

De Type 66 is een van de meest exclusieve projecten die ooit door Lotus zijn ondernomen en elk exemplaar kost meer dan £ 1 miljoen ($ 1,24 miljoen).

READ  Het concept verbeeldt de Apple Watch

“De Type 66 combineert verleden en heden perfect. Hij neemt coureurs mee terug in de tijd, naar het iconische design, het geluid en het pure theater van de autosport van meer dan 50 jaar geleden, en voegt tegelijkertijd de prestaties en veiligheid van de 21e eeuw toe”, aldus Simon Lane, Managing Director, Lotus Geavanceerde prestaties Dit is echt een uniek project en op zijn 75e verjaardag is het het perfecte geschenk van Lotus aan fans over de hele wereld en aan een handvol klanten.

“Hoewel de visuele expressie opvallend lijkt op wat het had kunnen zijn – inclusief de juiste witte, rode en gouden graphics – vertegenwoordigen de technische en mechanische onderbouwing van de Lotus Type 66 het allerbeste in de geavanceerde raceprestaties van vandaag.”

Clive Chapman, algemeen directeur van Classic Team Lotus en zoon van Colin Chapman, was cruciaal voor de ontwikkeling van het Type 66-programma.Het was de documentatie die Clive bijhield waardoor het Lotus-ontwerpteam de auto weer tot leven kon wekken.

“De auto zou veel innovatieve kenmerken hebben gedeeld met het meest succesvolle chassis van de Formule 1, de Lotus Type 72, die in dezelfde periode werd ontwikkeld”, zei hij. Deze omvatten aan de zijkant gemonteerde radiatoren die hielpen de luchtweerstand aan de voorkant te verminderen, de neerwaartse kracht aan de voorkant te vergroten en de luchtstroom over en over het voertuig te leiden. De achterkant van de auto heeft een opvallend staartgedeelte dat doet denken aan de Le Mans endurance-auto’s uit die periode. Deze functies zouden de downforce aanzienlijk hebben verbeterd in vergelijking met concurrenten, wat de stabiliteit bij hoge snelheden en uiteindelijk de rondetijden ten goede zou komen. Het zou geweldig zijn geweest, net als de echte Type 66 die we vandaag zien.”

Clive zei dat het zeer waarschijnlijk was dat Lotus F1-legende Emerson Fittipaldi de Type 66 zou besturen als deze ooit gebouwd zou worden. De Braziliaan was eregast op de stand van Lotus in The Quail en hielp bij de onthulling van de auto.

READ  Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy 360.000 digitale verzendingen en verkopen

De Lotus Type 66 heeft geprofiteerd van meer dan een halve eeuw aan technische vooruitgang sinds het ontwerp, om het ontwerp, de techniek en de fabricage te verbeteren. Met behulp van ultramoderne computersoftware digitaliseerde het team onder leiding van Lotus Design Director Russell Carr een reeks tekeningen op schaal 1/4 en 1/10 van Clive Chapman en creëerde 3D-weergaven om een ​​geheel nieuw perspectief op het voertuig te bieden. . De originele graphics kwamen overeen met de vroege ontwerpen van Colin Chapman, met een cockpitomhulling die de luchtweerstand zou verminderen en de luchtstroom naar de achtervleugel zou verbeteren.

Om aan de moderne veiligheidsnormen te voldoen en om het vertrouwen van de bestuurder in de 21e eeuw te verzekeren, zijn de originele ontwerpen zorgvuldig opnieuw geïnterpreteerd. Nieuwe kenmerken van de auto zijn onder meer een gemoderniseerde bestuurderscabine, brandstofcelinterieur, sequentiële transmissie en startblokkeersysteem. Alles is ondergebracht in een body van volledig koolstofvezel.

De voorspoiler is ontworpen om lucht van de voorkant van het voertuig door en onder de achtervleugels te leiden, waardoor een neerwaartse kracht wordt gegenereerd die groter is dan het totale gewicht van het voertuig op volle snelheid. Dit gevoel van porositeit, waarbij lucht door de auto stroomt in plaats van er omheen, blijft een bepalend element in het autodesign van Lotus en is terug te vinden in de Emira-sportwagen, de Eletre SUV en de Evija-hypercar.

“We zijn buitengewoon trots dat we zo’n uniek project hebben voltooid, waarbij Colin Chapman persoonlijk betrokken was”, aldus Russell. “Er zit een echte gevoeligheid in het herscheppen van het verleden. Dit is geen heruitgave of een restomod, maar een heel nieuw ras van Lotus – een toezegging dat onze glorie uit het verleden zal blijven worden weerspiegeld in onze toekomst.”

Verbeterde aerodynamica maakt al 75 jaar deel uit van het Lotus DNA, en de Type 66 is daarop geen uitzondering. Er ging meer dan 1.000 uur aan CFD-werk in het programma zitten, wat resulteerde in een downforce van meer dan 800 kg bij 240 km/u. Dat is veel meer dan het oorspronkelijke ontwerp van de onderwagen had kunnen realiseren, waardoor de veiligheid van de bestuurder en de voertuigprestaties werden verbeterd voor snellere rondetijden.

READ  iPhone 11-reparatieprogramma: hoe u kunt controleren of uw apparaat in aanmerking komt

Geavanceerde “driver-in-the-loop”-technologie is gebruikt om de prestaties van de auto te testen op racecircuits over de hele wereld, zoals Laguna Seca, Silverstone, Fuji en Spa. Dankzij moderne techniek en vindingrijkheid evenaart de Type 66 nu de dynamische prestaties en rondetijden van een moderne GT3-raceauto. Op sommige circuits, zoals Laguna, suggereert het simulatiewerk dat het zelfs sneller zou kunnen zijn.

Het hart van de 66 is een V8-motor met achterwielaandrijving. Hij is in het midden gemonteerd voor een betere wegligging, afgesteld door Lotus om meer dan 830 pk te produceren bij 8.800 tpm. Moderne, op maat gemaakte componenten omvatten een aluminium kruk, stang en zuigers, die meer dan 746 Nm koppel genereren bij 7.400 tpm. De iconische, op Can-Am geïnspireerde “hoorns” van de luchtinlaat staan ​​centraal aan de bovenkant van de motor. Deze maken niet alleen de luchtinlaat glad om een ​​laminaire stroming te creëren, maar verbeteren ook de volumetrische efficiëntie aanzienlijk, waardoor een grotere verbranding en meer vermogen mogelijk is.

De structuur is ook historisch, met geëxtrudeerde aluminium profielen, gelijmde verbindingen en aluminium honingraatpanelen die bijdragen aan de authenticiteit. Om ervoor te zorgen dat coureurs maximale prestaties op het circuit kunnen ontketenen, is Model 66 voorzien van moderne gemakken, zoals een door EPASS ondersteunde stuurkolom, een sequentiële raceversnellingsbak met achteruit, een ABS-raceremsysteem, een antistop-lamellenkoppeling en een schuifkoppeling met vaste stang. .

Na de wereldpremière van de auto in The Quail, zal de Type 66 te zien zijn in de Concept Lawn op het Pebble Beach Concours d’Elegance op zondag 20 augustus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *