Love People Of India, China. Wil alles doen om de vrede te bewaren

In de afgelopen weken is de regering-Trump uitgekomen ter ondersteuning van India tegen China.

Washington:

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij er alles aan wil doen om de vrede voor de mensen in India en China te bewaren, aldus zijn woordvoerder.

In de afgelopen weken is de regering-Trump uitgekomen ter ondersteuning van India tegen China.

“Hij (Trump) zei dat ik van de mensen in India hou en ik van de mensen in China en dat ik al het mogelijke wil doen om de vrede voor de mensen te bewaren,” vertelde perschef van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, aan verslaggevers op een persconferentie op donderdag.

Ze reageerde op een vraag over de boodschap van Trump aan India, dat onlangs een impasse had met China in het oosten van Ladakh langs de Line of Actual Control.

Eerder op de dag beschreef Larry Kudlow, economisch adviseur van het Witte Huis, India als een geweldige bondgenoot en zei dat president Trump een goede vriend is van premier Narendra Modi.

Staatssecretaris Mike Pompeo zei woensdag dat India een geweldige partner van de VS is geweest.

“India is een geweldige partner geweest … Ze zijn een belangrijke partner van ons. Ik heb een geweldige relatie met mijn tegenhanger van de minister van Buitenlandse Zaken. We spraken vaak over een breed scala aan kwesties. We spraken over het conflict dat ze hadden langs de grens met China. We hebben het gehad over het risico dat de Chinese telecommunicatie-infrastructuur daar met zich meebrengt “, vertelde Pompeo in reactie op een vraag aan verslaggevers.

READ  RE Village Browser Demo maakt met groot succes gebruik van Google Stadia Tech

Reizend in Europa vertelde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien aan journalisten dat China erg agressief is geweest tegen India.

O’Brien zei dat India een democratie is en een grote vriend van de Verenigde Staten is. Premier “Modi en president Trump hebben een superrelatie”, zei hij.

‘In feite was het de laatste buitenlandse reis die ik met de president maakte voordat de COVID-19-crisis toesloeg, naar India ging, en we hadden daar een geweldige ontvangst van het Indiase volk. We hebben veel met hen gemeen, we spreken Engels, we zijn democratieën. We hebben een groeiende, zeer sterke relatie met India, “zei O’Brien.

Al Mason, medevoorzitter van de Trump Victory Indian American Finance Committee, was verheugd over de verklaring van het Witte Huis en zei dat, in tegenstelling tot zijn voorganger, president Trump openlijk ter ondersteuning van India is uitgekomen.

“De meeste Indisch-Amerikanen hebben opgemerkt dat elke eerdere president – of het nu een Democraat of een Republikein is, zoals Clinton of Bush Senior of Bush Jr of Obama, erg bang was om openlijk partij te kiezen voor India, uit angst om China te kwetsen.

‘Alleen president Trump heeft de moed gehad om te zeggen dat … ik hou van India, Amerika respecteert India … de VS staat achter India – en dat ook voor meer dan een miljard Indiërs in India tijdens de Namaste Trump-bijeenkomst in India … en dat ook … in de buurt van India’s buurland China, ‘zei Mason in een verklaring.

‘En hij is consistent in zijn liefde voor India en Indiaanse Amerikanen’, voegde hij eraan toe.

READ  Warriors-Kings Game 7 was de best bekeken NBA-playoff-wedstrijd in de eerste ronde sinds 1999

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *