Zelfs Donald Trump weet dat hij in de problemen zit in de race van 2020

Zelfs Donald Trump weet dat hij in de problemen zit in de race van 2020

‘Ik denk dat we echt goede poll-nummers hebben’, zei hij.

Vierentwintig uur later verwijderde Trump zijn campagneleider, Brad Parscale, en verving hem door Bill Stepien, een oude politieke hand met banden met de voormalige gouverneur van New Jersey, Chris Christie.

Dus ja.

Hoewel er al lang een enorme breuk bestaat tussen de publieke blunder van Trump en privézorgen, woede en angst, is de degradatie van Parscale een lichtend voorbeeld van die kloof. De waarheid die elke politicus weet, is dat je je campagnemanager niet kwijtraakt tenzij het niet goed gaat. En vooral kom je 111 dagen voor de verkiezingen niet van je campagnemanager af – tenzij het ECHT slecht gaat.

Wat ze voor Trump zijn. Opmerkelijk genoeg. Een nieuw Quinnipiac University poll vrijgegeven op woensdag toonde voormalig vice-president Joe Biden met een enorme voorsprong van 52% tot 37% ten opzichte van de zittende. Een NBC-Wall Street Journal poll ook vrijgegeven woensdag toonde Biden 11 op Trump. Polling in swing-staten zoals Florida, Michigan en Wisconsin laat Biden comfortabel vooruit zien – en er is zelfs polling in typisch rode staten zoals Arizona, Texas en Georgië die suggereren dat Biden op die plaatsen concurrerend is met Trump.
Bekijk de presidentsverkiezingen van 2020
Dingen zijn zo verschrikkelijk geworden voor Trump niet-partijgebonden politieke handicappers voorspellen nu een democratische overname van de senaat als gevolg van de huidige rampzalige opiniepeilingen van Trump. Er wordt niet gesproken over republikeinen die de meerderheid van het Huis heroveren. Elk teken wijst op een apocalyptische verkiezing voor Republikeinen – een verkiezing die de partij jaren, zo niet decennia lang, op staats- en nationaal niveau zou kunnen terugbrengen.

Trump erkent dit in het openbaar niet. Zelfs toen hij de verwijdering van Parscale en de promotie van Stepien aankondigde, probeerde Trump de verkiezingen van 2020 als een lay-out uit te brengen.

“Deze zou een stuk eenvoudiger moeten zijn, aangezien onze enquête snel stijgt, de economie beter wordt, vaccins en therapeutica binnenkort op komst zullen zijn en Amerikanen veilige straten en gemeenschappen willen,” schreef hij in een Facebook-bericht over de verhuizingen.
Maar op een bepaald niveau weet hij hoe erg het is. Dit, uit CNN’s beschrijving van de verwijdering van Parscale, komt daar op neer:

“De toekomst van Parscale, die door de president en zijn bondgenoten werd geprezen als een digitale goeroe die de eerste verkiezingsinspanningen van Trump hielp beveiligen en begin 2018 zijn herverkiezingscampagnemanager werd, had wekenlang ernstige twijfels. Naast de president Trump bleef achter bij het aantal peilingen en was woedend nadat een veel gehypte terugkeer naar het campagnespoor eind juni plat viel. Een geplande rally in Tulsa, Oklahoma, bleef ver achter bij de verwachtingen nadat Parscale een enorme drukte voorspelde, niet alleen binnen de 19.000 zitplaats maar ook buiten. “

Nu is het belangrijk om te onthouden dat de degradatie van Parscale – naar verluidt een verminderde rol zal blijven spelen als hoofd van de digitale operatie van de campagne – het traject van de race of zelfs van de herverkiezingsinspanning van Trump niet fundamenteel verandert.

READ  De beste coöpgames van 2022 volgens Metacritic

Zoals alle verhalen over de opschudding van de campagne hebben opgemerkt, had Parscale misschien de titel van campagnemanager, maar Jared Kushner, de schoonzoon van de president, was altijd de echte baas van de campagne. Kushner, zoals hij was in de race van 2016, is de persoon die het dichtst bij Trump staat – hij is letterlijk familie – en is de uiteindelijke beslisser over de meeste dingen.

(Waarom, vraag je je af, heeft Kushner niet de titel van campagnemanager? Mijn goed opgeleide gok: hij wil niet de publieke verantwoordelijkheid als de zaken naar het zuiden gaan.)

Bezoek het verkiezingscentrum van CNN voor een volledige verslaggeving van de race van 2020

En omdat Trump Trump is, wordt zelfs Kushner door hem overstemd. De meeste kandidaten beschouwen zichzelf als de beste politieke strateeg die ze hebben en Trump is niet anders. Sterker nog, hij is meer betrokken bij de microdelen van de campagne dan de meeste kandidaten voor de nationale dienst.

Dan is er dit: de gemiddelde persoon heeft geen idee wie Parscale is. Of Stepien. Dus ze binnen de campagne verplaatsen, verandert niets aan de fundamentele problemen waarmee Trump wordt geconfronteerd. Zijn aanpak van de pandemie van het coronavirus was een absolute ramp – in termen van volksgezondheid en politieke weerkaatsingen. Zijn toon-doof antwoord op de landelijke protesten die werden uitgelokt door de dood van George Floyd eind mei in hechtenis bij de politie, heeft de spanningen eerder opgevoerd dan ze tot bedaren te brengen. Zelfs de economie, ooit beschouwd als de troef van Trump, bij de verkiezingen van 2020, keerde zich tegen hem. In de Quinnipiac pollZei 50% dat Biden de economie beter zou aanpakken, terwijl 45% zei dat Trump dat zou doen. Dat is een omkering van een Q-poll van juni die Trump een voorsprong van 51% tot 45% gaf ten opzichte van Biden op de economie.

Simpel gezegd: het gaat slecht met Trump. Heel slecht.

READ  Team Combat Tactics Collection 10 Easter Egg maakt de kennis van Jhin nauwkeurig

Het is vermeldenswaard dat Trump in zijn race van 2016 drie campagnemanagers had: Corey Lewandowski, Paul Manafort en ten slotte Kellyanne Conway. Hij wist toch te winnen. Wat, als je op zoek bent naar de meest zilverkleurige voering in deze donkere wolk, zou kunnen suggereren dat Trump simpelweg niet gebonden is aan de traditionele regels van de politiek.

Maar het schudden van zijn campagnepersoneel lost niet op magische wijze alle problemen op die zijn herverkiezingsbod teisteren. De bewegingen komen neer op een erkenning door de president dat de race van 2020 niet in de buurt is waar hij het wil hebben en dat dingen moeten veranderen als hij een kans wil maken om te winnen.

Zal hij dat ooit in het openbaar zeggen? Natuurlijk niet! Hij zal blijven volhouden dat hij gemakkelijk zal winnen – en zal het publiek verrassen met verhalen over hoe niemand zei dat hij zou kunnen winnen in 2016. Maar de bewegingen die Trump woensdagavond maakte, spreken luider dan alle woorden die hij publiekelijk zegt. En ze zeggen dit: Ik zit diep in de problemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *