Luchem is nu officieel Wandelgemeente van het jaar

Wethouder Eric-Jan de Haan toont de trofee die hoort bij de Wandelende Gemeentetitel van het jaar. Juist, uitgever Yves van den Brink van wandelende krant t Voit, die elk jaar een titelgevecht organiseert (Foto: LochemsNieuws)

BARCHEM/LOCHEM – Uitreiking trofee – Een beeldje van kunstenaar Theo van Eldyk, Löchem is zaterdagochtend officieel gekroond tot Gemeentewandeling van het Jaar. Dit gebeurde in Barchem, waar op dat moment 9 wandelroutes door het dorp officieel werden opgenomen in het Achterhoekse wandelnetwerk.

Uitgever Yves van den Brink van wandelkrant Te Voet en Te Voet Online overhandigden het beeld aan wethouder Eric Jan de Haan, die vrijetijdsbesteding en toerisme in zijn portefeuille heeft en tevens bestuursvoorzitter van Toerisme Achterhoek. Van den Brink prees Blochem voor een succesvolle campagne die veel stemmen oogstte. “Lochem is een waardige winnaar. Prachtig uitzicht op de coulisse. Verder zijn rust en bereikbaarheid belangrijk.”

Lees meer onder de foto…

Gerrit de Vries, Eric-Jan de Haan en Geert Ribbink bij de opening van het Barchem Wandelnetwerk (Foto: LochemsNieuws)

Campagne

Wethouder De Haan nam de trofee en bloemen dankbaar in ontvangst en prees Laura van de Linde voor de goed opgezette, winnende campagne. Van de Linde is adviseur voor de gemeente Lochem in Toerisme Achterhoek.

Ook De Haan, die even later het wandelnetwerk rond Barchem opende, bracht hulde aan de dorpelingen die er al jaren aan werken. “We moeten onze schouders eronder zetten en doorzettingsvermogen loont”, zegt een gemeenteraadslid. Gerrit de Vries is de initiatiefnemer van “Barchem Wandeldorp”. Het begon 6 jaar geleden, toen hij merkte dat er steeds meer voetgangers langs zijn woning aan de Looweg liepen. Deze weg maakt onderdeel uit van de Midden Hollandse Rijksweg.

Lees meer onder de afbeelding…

Taarten met het logo van de gemeente LochemsNieuws (Foto: LochemsNieuws)

wandelend dorp

De Vries: “De focus lag heel erg op het fietstoerisme. Ik dacht dat we in Barchem, waar al een aantal wandelevenementen hebben plaatsgevonden, ons op wandelen zouden moeten richten. Ik begon alleen en dat was moeilijk. Later kreeg ik steun van anderen , maar het bleek niet Het is gemakkelijk om dingen voor elkaar te krijgen.” De zaak begon eigenlijk toen hij hem presenteerde tijdens de ontwikkeling van het plan voor het dorp Barchem.

READ  Google Foto's verbetert herinneringen met een handige toevoeging

Deze realisatie is tot stand gekomen door een werkgroep van 6 personen met steun van Toerisme Achterhoek. Deze organisatie heeft veel werk verzet en heeft ook financiering kunnen krijgen. Gert Rebers, lid van genoemde werkgroep, zei zaterdag dat er al 5 wandelroutes door Barchem zijn gepasseerd en dat er zijn toegevoegd 4. Alle routes gaan via het Dorpsplein, waar op drie borden de nodige uitleg wordt gegeven. Tracks kunnen via QR-codes naar de telefoon worden gedownload.

Lees meer onder de foto…

Een van de borden op het Dorpsplein met informatie over wandelroutes (Foto: LochemsNieuws)

Netwerk

Rebers legde verder uit dat de insteek was om de nieuwe manieren te gebruiken om contact te maken met Luchem, Borkolo en Roorlow. Overleg met de grondeigenaren verliep vaak vlot, maar soms moeizaam. Sommige paden moesten we wat aanpassen.” De Barchem-trails zijn dus opgenomen in het Achterhoekse Wandelnetwerk, maar er zijn ook verkeersborden met de naam Barchem. Om kennis te maken met het wandeldorp.

Meer informatie over het Achterhoekse Wandelnetwerk is hier vinden.
Barchem-methoden zijn ook te vinden op: Website van het VVV-kantoor luc.

Een voorbeeld van een grafsteen voor wandelroutes in Barchem (Foto: LochemsNieuws)
Dit bord toont de manieren waarop audio-onderdelen gedownload kunnen worden naar een mobiele telefoon (Foto: LochemsNieuws)

Steun LochemsNieuws en doneer!

LochemsNieuws is gratis. om de kosten te dekkenElke keer vragen we om een ​​vrijwillige donatie. Dit kan al vanaf 1 euro. Via onderstaande knop regelt u dit snel en veilig via iDeal.

More from Madison Garrett
Podcast G DATA: de psychologie achter cybercriminaliteit
G DATA CyberDefense, het toonaangevende IT-beveiligingsbedrijf, heeft vandaag een nieuwe aflevering aangekondigd...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *