macOS Sonoma is uit: download nu de Mac-update van dit jaar

macOS Sonoma is uit: download nu de Mac-update van dit jaar

Apple lanceert vandaag macOS Sonoma: dit is de grote Mac-update voor 2023. Sonoma brengt widgets naar je desktop, meer dan 100 nieuwe screensavers en meer! wat is er nieuw? Is jouw Mac geschikt? Hoe download je macOS Sonoma? In dit artikel lees je alles!

macOS Sonoma: leuker en productiever dan ooit

macOS Sonoma wordt ook wel macOS 14 genoemd en is de nieuwste versie van macOS. Apple kondigde de update feitelijk aan tijdens WWDC in juni. “macOS is de hartslag van elke Mac, en met Sonoma willen we hem nog leuker en productiever maken.”Dat zei Apple-CEO Craig Federighi destijds persbericht. En we moeten toegeven: onze eerste indrukken op basis van de bèta’s deze zomer zijn positief.

iPhone 15 Pro: ontvang nu tot € 500,- als u uw oude telefoon inruilt

Mac Sonoma-besturingssysteem downloaden

Mac Sonoma

macOS Sonoma is vanaf ongeveer 19.00 uur te downloaden. Hij is. Je kunt de update gratis downloaden via Systeeminstellingen>Software-update. Je kunt deze ook openen via het menu met de appel linksboven in de Finder. Klik op Nu bijwerken en volg de stappen op het scherm.

Zie je de update niet meteen? Even geduld a.u.b. Apple rolt de update geleidelijk uit vanwege het zware serververkeer. Soms kan het handig zijn om uw Mac opnieuw op te starten. Als niet; In de tussentijd kunt u ons artikel lezen over de voorbereiding op de Sonoma-update: Bereid uw Mac voor op macOS Sonoma – zo maakt u deze schoon.

Nieuwe functies van macOS Sonoma

Mac Tools Sonoma

Soms denk je na een grote update: wat is er echt nieuw? Dan moet je goed zoeken naar nieuwe banen. Maar macOS Sonoma heeft een aantal innovaties die echt de aandacht trekken. Widgets bijvoorbeeld: ze lijken erg op de widgets die we al een tijdje kennen van de iPhone en iPad. U kunt het rechtstreeks op uw bureaublad plaatsen. Als je het een tijdje niet nodig hebt, vervaagt het subtiel om je niet af te leiden van waar je mee bezig bent. Je kunt zelfs tools van je iPhone op je Mac gebruiken!

READ  Struyk Verwo Infra | Een duurzame, klimaataangepaste buitenruimte

Lees ook: Zo werken de nieuwe widgets in macOS Sonoma

Je Mac ontvangt meer dan honderd nieuwe screensavers in vier categorieën: landschap, stadsgezicht, onderwater en land. Het speelt een veel grotere rol dan voorheen, omdat het fungeert als screensaver en achtergrond. De schermbeveiliging bevindt zich in de slow motion-modus en wanneer u uw Mac gebruikt, bevriezen de afbeeldingen en veranderen ze in achtergrond.

Lees ook: Je Mac krijgt dit najaar 120 nieuwe wallpapers

Opmerkelijk zijn ook de grote verbeteringen op het gebied van videoconferenties. U kunt bijvoorbeeld een presentator-overlay gebruiken, waarbij u voor uw presentatie staat. Je kunt jezelf bijvoorbeeld als weerman positioneren in een weer-app. Het werkt niet alleen in de FaceTime-app van Apple, maar in alle vergaderapps.

Lees ook: Blijf op het scherm met Presenter Overlay in macOS Sonoma

Er zijn ook 3D-geanimeerde effecten die u kunt activeren met verschillende handgebaren. Ook nieuw in macOS Sonoma: de mogelijkheid om een ​​app te maken van je favoriete website, een privé gamemodus en meer privacy in Safari. Meer achtergrondinformatie kun je lezen in ons profiel over macOS Sonoma:

Wilt u meer weten over macOS Sonoma?

Bekijk dit bestand

Werkt het op je Mac?

Als je een oudere Mac hebt, zal de grote jaarlijkse Mac-update een beetje spannend zijn. Heeft uw Mac nog steeds macOS Sonoma-ondersteuning? Dit jaar valt het doek voor de MacBook, MacBook Air en MacBook uit 2017. Je kunt upgraden naar de volgende modellen:

Misschien weet je niet welk model Mac je hebt en weet je niet zeker in welk jaar deze is gemaakt. Het kan snel genoeg worden gevonden, op de volgende manier:

  • Klik linksboven op de appel.
  • Klik op Over deze Mac.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *