Voor de derde keer ‘Christmas in the Hei’; dit jaar als lichtpuntje in 2020 – Deurne Media Groep

De St. Jozefparochie in Deurne organiseert dit jaar voor de derde keer ‘Kerst in de Hei’. Wandelaars en fietsers kunnen verschillende verlichte kerststallen bekijken die verspreid over de buurt staan. De organisatie geeft aan dat het jaar 2020 een lichtstraal zal gebruiken in de vorm van ‘Christmas in the Hei’.

Van vrijdag 18 december tot en met Driekoningen op woensdag 6 januari zijn de verlichte kerststallen elke dag te bewonderen op 55 locaties in de Sint-Jozefparochie van 18u tot 22u. Er is een grote variatie aan kerststallen, van groot tot klein en van oude tot nieuwe stallen.

Kijk doos
De stallen zijn gemaakt door buurtbewoners, maar ook diverse organisaties zoals basisschool D’n Bogerd, Scouting St Jozef en ORO laten hun creaties zien. Daarnaast is de St. Jozefkerk dagelijks geopend tot 21.00 uur waar je vanaf het voorportaal in de kerk door een paar glazen ruiten kunt kijken en als een kijkdoosje in de kerststal kunt kijken.

Nodig hebben
Pastoor Paul Janssen is enthousiast over de actie: “Ik ben blij dat dit jaar weer ‘Kerst in de Hei’ wordt georganiseerd. Er is meer dan ooit behoefte aan. Normaal zijn de kerken met kerst vol, nu kunnen we maar dertig bezoekers per dienst ontvangen. ‘Kerst in de Hei’ geeft mensen nog steeds de kans om samen na te denken over het kerstverhaal. “

Puzzel
Een grootse opening en een gezamenlijke wandeling zoals voorgaande jaren is dit keer niet mogelijk vanwege de coronaregels, maar de organisatie heeft iets vernieuwd aan ‘Kerst in de Hei’. Er zijn prijzen voor de mooiste kerststallen en voor de bezoekers is er een puzzel waarbij in de stallen twaalf letters verstopt zitten die een passend woord vormen. Een kaart met alle adressen waar de kerststallen te zien zijn, is gratis verkrijgbaar bij de St. Jozefkerk, buurthuis Hofke van Marijke en Plus Bouwmans.

READ  tvOS 14.6 beta is beschikbaar voor testers met Apple TV

DMG Radio
De organisatie van ‘Kerst in de Hei’ is zaterdag 19 december ook te beluisteren in het DMG radioprogramma LunchTim waar ze je meer vertellen over de route met kerststallen in de St. Jozefparcohie. DMG Radio is in de regio Deurne te beluisteren op 106.2 FM en via Ziggo 94.4. Je kunt DMG online beluisteren via dmgdeurne.nl en de DMG app, die gratis te downloaden is in Google Play en de App Store.

Foto’s: Organisatie Kerst in de Hei

More from Madison Garrett

Het lijkt erop dat een stel binnenkort teleurgestelde mensen vandaag per ongeluk Xbox One X’s hebben gekocht

Vandaag heeft Microsoft pre-orders gelanceerd voor de aankomende console van de volgende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *