Marcel van Roosmalen: Mag ik al naar huis? Het lijden riep feesten

Marcel van Roosmalen is geen fan van verjaardagen, zegt hij. Om nog maar te zwijgen van feesten, boekpresentaties of redactionele borrels. Als hij in een kleine groep iets viert, krijgt hij al snel plaatsvervangende schaamte. Hij wordt liever belachelijk gemaakt of toegejuicht door een grote menigte, zolang die maar groot genoeg is om in de anonimiteit te verdwijnen. Dat kan vandaag niet, op het NRC-feest ter ere van haar vijftigjarig bestaan. Hij ontmoet Thomas Rueb – presentator van de dagelijkse podcast NRC Today – en praat met hem over het nut van verjaardagen, onze drang om een ​​verjaardag te vieren en hoe we een flinke dosis sociaal ongemak kunnen overleven. Marcel van Roosmalen geeft advies waar we allemaal wel eens behoefte aan hebben.

Tekst: Marcel van Roosmalen en Thomas Rueb
Presentatie: René Moerland
Concept en productie: Marjon Op de Woerd
Regie en montage: Elianne Meijer
Geluidsnabewerking en mastering: Arno Peeters
Eindredactie: Anne Moraal

Over NRC Cheers!

De beste feesten zijn die waar je mensen ontmoet die je wereld uitbreiden, waar gesprekken je grijpen en waar je verrijkt naar huis gaat – misschien in een lichte alcoholintoxicatie, maar vooral verbaasd, wijzer en enthousiast.

We zijn gedwongen afstand te bewaren en kunnen elkaar fysiek niet ontmoeten, dus brengen we onze columnisten en redacteuren gewoon via een koptelefoon naar je toe. Vanaf zaterdag 26 september elke dag een verhaal van Robbert Dijkgraaf, Ellen Deckwitz, Joël Broekaert, Marcel van Roosmalen, Arjen van Veelen, Beatrice de Graaf en Lotfi El Hamidi. Wees welkom bij Cheers!

READ  Vier Black History Month: download de kleurpagina met de uitzonderlijke Black Lancaster

Waar vind je de podcast?

NRC Proost! verschijnt een week lang elke dag. Zaterdag 26 september trappen we de zevendelige reeks af. Elke dag om 05.00 uur staat de nieuwe aflevering op onze website, in de app – waar je de podcast direct kunt beluisteren – en op verschillende podcastplatforms. U hoeft geen abonnee te zijn om naar de podcast te luisteren.

Hoe abonneer je je op de podcast?

NRC-app: Als u iTunes of Spotify niet gebruikt, kunt u de podcast ook downloaden via de website of app NRC luister. Hier leest u hoe u onze app kunt downloaden.
Spotify: Via deze link kom je op de pagina van NRC Proost! Via ‘Opslaan in bibliotheek’ kun je de podcast volgen en offline beschikbaar maken.
iTunes: Via deze link kom je op de pagina van NRC Proost! terecht. Als je daar op ‘openen in iTunes’ klikt, kun je je daar abonneren op de podcast. Dan ontvang je automatisch de nieuwe podcasts in de podcast-app. Door op de cloud te klikken, download je de podcast en hoef je deze niet te streamen.

Heb je vragen over de podcast? Vraag het onze Readers Desk!

More from Madison Garrett

Update Waddenzee Recreant App | Rijkswaterstaat

Geplaatst op: 6 mei 2021, 9:38 uur Laatste update: 6 mei 2021...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *