Mario35: De top 5 Mario-spellen volgens onze redacteuren

Vandaag is het precies 35 jaar geleden Super Mario Bros. verscheen in Japan voor de Famicom (Japanse NES). We vieren dit feest natuurlijk graag en delen daarom hun top 5 van verschillende redacteuren Mariogames ooit. De verschillende lijsten vindt u hieronder in alfabetische volgorde van editor:

Jeffry’s Top 5:

Voor mij is men zonder twijfel Super Mario Sunshine. Hoewel de keuze enorm was, realiseerde ik me al snel dat dit mijn favoriet is. Juist omdat de game qua wereld en opdrachten daarvan durft af te wijken Mario tot dan. Zeker als je het vergelijkt met Super Mario 64.

Mario Kart 64 is het Mario-spel dat ik meer heb gespeeld dan de meeste andere Mario-spellen bij elkaar. Daarnaast is met name de Battle-modus voor mij de beste Mario Kartgame ooit heeft gekend.

De eerste is natuurlijk 3D Mario een om te onthouden. En hoewel de besturing niet altijd optimaal was, is dit de game die ervoor zorgde dat ik van mijn ouders een Nintendo 64 kreeg.

Super Mario World was uniek in zijn tijd, vanwege de vele niet-lineaire paden die door het spel liepen. Dat maakt het voor mij een must om te spelen! En natuurlijk de eerste game met onze groene vriend Yoshi

Waar ik al twee keer eerder zei dat ik het waardeer als een game afwijkt van de standaard, kan ik dat hier herhalen. Het was 100% Mario, maar soms ook heel anders!

Joosts Top 5:

Ondanks dat Super Mario Bros. mijn allereerste herinnering aan videogames, Super Mario Bros. 3 heeft een speciaal plekje in mijn hart. De sfeer van het podium, de nieuwe power-ups, de prachtige muziek en de uitdagende levels zorgden ervoor dat ik dit juweeltje vaak herstart.

Super Mario World was mijn kennismaking met de Super Nintendo, een console waarop ik veel geweldige games heb kunnen ontdekken, waaronder de eervolle vermelding van Super Mario Kart. Deze Mariogame was hetzelfde grote avontuur als Super Mario Bros. 3, maar deze keer met nieuwe power-ups, meer geheimen en uitdagende levels waardoor het echt voelde als een vervolg dat meer bood en beter was.

Er zijn een heleboel andere 3D-marios die ik kan noemen, die allemaal een erg leuke ervaring zijn geweest, maar Super Mario 64 DS brengt me terug naar de middelbare school, waar ik tijdens de pauzes af en toe minigames speelde met vrienden of nieuwe konijnen zag vangen.

Ik vond de Papieren Marioserie altijd heel gaaf, want het had een flinke dosis humor in combinatie met leuke karakters en interessante battles. Super papieren Mario Ik vond het het leukst, omdat het spelelement van het veranderen van de wereld van 2D naar 3D een nieuwe draai aan puzzels gaf.

Van Mario-feestspelletjes Ik deed veel met mijn broer en onze ouders om te lachen en te huilen. Van groots winnen met de minigames tot verslagen worden door het geluk van de dobbelstenen, het was elke zondag een plezier.

READ  Willekeurig: Sakurai kan niet in sommige memes verschijnen

Rutgers Top 5:

Mario Kart 64 is zonder twijfel mijn meest gespeelde Mario-game ooit. Ik wilde non-stop racen tegen mijn broers of desnoods mijn vader en als dat niet lukte, zou ik voor het einde van de race in de computer kijken hoeveel ronden ik kon maken. Mario Kart 64 heeft voor mij de meest fantastische levels ooit in één Mario Kart van Yoshi’s Valley of Peach Castle, naar Sherbet Land en Bowser Castle. Deze niveaus waren genoeg om ervoor te zorgen dat je wilde blijven spelen en waren voor die tijd ongekend mooi en fantasierijk.

Super Mario Land 2: 6 gouden munten verscheen in 1993, een jaar voordat ik werd geboren. Toch had ik het op de Game Boy en was het voor mij het spel om als kind van een paar jaar altijd tussendoor te spelen. Het was allemaal een beetje leuker dan het eerste deel, je kon kiezen in welke wereld je het eerst ging, wat erg spannend was als kind, en elk niveau bracht ook heel andere gevaren met zich mee.

Mario Kart Wii zal door velen worden herinnerd als de Mario Kart met de vervelende stuurbediening, een flauwe gimmick. Maar als je de Wii-wielen opbergt en ervoor kiest om op een motorfiets te rijden met een goede controller in plaats van een kart, had je ineens de beste rijervaring ooit in een Mario Kart.

Super Mario Land is minder bijzonder dan het tweede deel, maar heeft toch genoeg leuke dingen om het af en toe te blijven spelen. De gameplay is iets minder vergevingsgezind en de muziek die speelt als je een ster pakt de galop van Offenbach is, zal nooit minder hilarisch worden.

Super Mario 64 mag niet ontbreken in iemands lijst als het gaat om Mariospellen. Het was de eerste keer dat een game in de franchise op een geheel nieuwe schaal werd uitgebracht. Het combineerde de klassieker van Mario met modernere technieken en het resultaat is een spel dat vandaag de dag nog steeds geldt als een van de absolute klassiekers.

READ  Fallout 76-update verrast spelers met slecht nieuws

Stefans Top 5:

De enige reden waarom ik destijds spijt heb van de verkoop van mijn Wii U. De geniale coöp-chaos en fantastisch ontworpen levels zijn een genot om door te spelen en barsten van de creativiteit. Het was ook de eerste keer dat we een Mariospel in een behoorlijke resolutie. Het bracht ook een beetje multiplayer terug naar de bank voor mij, wat ik tegenwoordig een veel te verwaarloosd kind vind.

Ik heb hier weer uren plezier mee gehad, vooral het creatieve gebruik van de Wii-mote en de coole kleine werelden zijn me het meest bijgebleven. Volgens de verhalen is deel 2 nog beter, maar helaas heb ik het amper gespeeld.

Mijn eerste kennismaking met SNES was in een Franse supermarkt Super Mario World. Natuurlijk had ik eerder Super Mario Bros. gespeeld, maar dit was echt anders. Het zag er fantastisch uit en ziet er nog steeds uit en het feit dat je op Yoshi kunt rijden was toen het einde voor mij!

De Wii kreeg later ook een rol, maar de GameCube-versie was echt de beste. Geweldige actie en kan door iedereen worden opgepikt in tegenstelling tot de FIFA– in PESspellen. Door de mooie levels en speciale power-ups was het elke avond plezierig met vrienden met deze game.

De versie waarmee het allemaal begon voor Mario (Donkey Kong terzijde natuurlijk) en ook de reden waarom ik altijd jaloers was op mijn vrienden die thuis wel een NES hadden. Zonder deze game zou Nintendo waarschijnlijk niet zijn geweest waar ze nu zijn.

READ  Het Beste USB Stick Recensie 2021

Thoms Top 5:

Officieel is het misschien niet echt een Mario-game, maar het woord Mario staat in de titel. Dit is mijn absolute nummer 1 en dat komt vooral doordat ik in het verleden veel uurtjes heb doorgebracht. Ik start dit racespel nog regelmatig op mijn Nintendo Switch. Natuurlijk werden later vrijgelaten Mario Karttitels beter en uitgebreider, maar het ontbreken van het blauwe schild maakt dit een genot om te spelen. Het zijn gewoon je vaardigheden hier en niet geluk.

Super Mario Land was echt mijn eerste Mariogame en is een game die ik minstens één keer per jaar opnieuw speel. Dat is makkelijk omdat je ook bij de eindbaas bent. Er is geen ander Mario-spel waarbij je de eindbaas in een vliegtuig moet verslaan. Dit spel is in ieder geval heel anders dan alle andere titels.

Super Mario Land 2 niets zoals het vorige deel, maar dat is niet negatief. Deze game heeft veel variatie in het levelontwerp en bazen. Ik hoop nog steeds op een vervolg of een soort remake voor de Nintendo Switch.

Super Mario All-Stars + Super Mario World Listing is natuurlijk een beetje vals spelen, maar er zijn gewoon te veel coole Mariospellen. Het is gewoon zo veel platformplezier op een cartridge, en het is moeilijk te ontkennen. Dit is ook de beste manier om de oudere NES-spellen te spelen. Ze zien er mooier uit, maar vooral de bediening is echt beter.

Super Mario Odyssey is de mooiste tot nu toe Mariogame en zorgde ervoor dat mijn Nintendo Switch niet onder het stof verdween. Er zit veel variatie in de gameplay en de levels. Ik kan niet wachten tot Nintendo een tweede deel uitbrengt.

Written By
More from Lesley Curry

Widgetsmith gebruiken voor iOS 14-widgets op het startscherm

Als één ding duidelijk is, volgt de release van iOS 14 van...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *