Yakuza Fan repareert ondertitelfouten in PS2 Original

yakuza

Het is gemakkelijk om 2022 te vergeten, nu dat het geval is We krijgen nieuw of opnieuw ontworpen yakuza spel om de zes maandendat de serie te lang de MIA van de westelijke kusten is geweest, grotendeels als gevolg van de rampzalige beslissingen die Sega nam om de originele game in 2006 uit te brengen.

De bottom line van yakuza De serie is zo Japans als de hel, van de gemakswinkels tot de moeizame stemacteurs, maar voor het debuut van de serie in Noord-Amerika en Europa nam Sega de vreemde beslissing om de hele ervaring in wezen op zijn as te kantelen door zijn lokalisatie.

Stemacteurs zoals Michael Madsen, Mark Hamill en Eliza Dushku Het werd ingebracht (ten koste van de Japanse soundtrack, die volledig werd weggesneden), de toon van het script werd veranderd naar een beetje meer straat en de algehele sfeer voor het vermarkten van het spel was gewoon te groot Grand Theft Auto-Voldoet aan-goede kameradendat alles deed het eigenlijke spel – dat, zoals we nu weten, in feite een soap van een uur is die werd ontmanteld door fietsen in de gezichten van de kerel te gooien – en het is een enorme slechte dienst.

Het deed lang niet zoveel in het Westen als in Japan, en wanneer? Yakuza 2 Ze ontmoette een soortgelijk lot (hoewel ze de meeste van deze problemen vermeed, zoals het behouden van haar Japanse stem), leek het lange tijd – terwijl Yakuza 3 Ze waren een hit in hun thuismarkt, maar werden nooit in het buitenland uitgebracht – dat het Westen het opblies, en yakuza We zullen voor altijd verloren zijn.

Gelukkig was dit niet het geval, en de beslissing om adressen getrouwer te lokaliseren wierp zijn vruchten af. Zelfs deze eerste twee yakuza De spelen, die oorspronkelijk verdeeldheid zaaiden in het Westen, Gereviseerd en opnieuw gelanceerd met Groot succes. Maar voor sommigen is dat, gezien de originele release van de game uit 2006 op PS2, nog steeds niet genoeg.

En nu hebben we Silohan Yakuza is hersteld Project, zoals de naam al doet vermoeden, is op zoek naar de originele PlayStation 2-game – wat je gemakkelijk kunt beweren omdat het origineel de beste manier is om het te consumeren – en het te repareren. Niet in termen van algemene visuals of gameplay, we snappen het echt Kiwamimaar met betrekking tot het ongedaan maken van de schade die door de originele ondertitelingsfeed is aangericht aan de beoogde ervaring van het spel (ik wil hier duidelijk maken dat het een kwestie is van commando’s van bovenaf) yakuza meer Gangster De schuld moet hier worden gelegd, niet het werk van individuele actoren of lokalisatiepersoneel).

“Het is gestart yakuza Reis met de originele PS2″, Silohan Zegt“En dit is waar ik verliefd op werd, de clichématige domesticatie en zo. Maar zelfs als deze persoon na meer dan 15 jaar deze meme / liefdevolle staat had bereikt, zou ik van iets minder “vandaan” hebben gehouden, zodat was mijn doel.

Dus begonnen ze veranderingen aan te brengen, zoals het verwijderen van de Engelse nasynchronisatie van de PS2-game en deze te vervangen door de originele Japanse audiotrack (er is geen ruimte voor beide, een probleem waar de officiële release ook mee worstelde), een reeks visuele tags regelen zoals hoofdstuktitelkaarten en het verplaatsen van de ondertitelpositie zodat het gemakkelijker te lezen is.

Het belangrijkste werk komt echter in de vorm van spelvertalingen. yakuza Het bevat ongeveer 20.000 dialoogregels en dit project heeft “ongeveer 50%” ervan bewerkt, waarbij alles is gedaan, van “het verwijderen van buitensporige vulgariteit” tot het herstellen van originele karakternamen tot kleine grammaticale veranderingen zoals het zorgen voor “consistent gebruik van een eretitel”.

Hier is een trailer die de veranderingen in actie laat zien:

Yakuza Take Back Trailer Ad

We hopen het project later deze week uit te rollen.

READ  Nintendo klaagt de Joy-Con Switch-consoles opnieuw aan
Written By
More from Aubrey Mason
4 kinderen geïdentificeerd onder slachtoffers van vliegtuigcrashes met Air India Express
Volgens K Gopalakrishnan, een hoge ambtenaar van het district Malappuram, waren alle...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *