Mark Zuckerberg onthult de Meta AI-chatbot, zijn antwoord op ChatGPT

Mark Zuckerberg onthult de Meta AI-chatbot, zijn antwoord op ChatGPT

Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft de nieuwe door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven assistent van zijn bedrijf onthuld – Meta AI – zijn antwoord op OpenAI’s ChatGPT, die zal integreren met Instagram, Facebook, WhatsApp en uiteindelijk de mixed reality-apparaten van het bedrijf.

Spreken in MetaConnect Het gebeurde Op 27 september legde Zuckerberg uit dat Meta AI wordt aangedreven door het grote taalmodel van het bedrijf, Llama 2, en is gemaakt in samenwerking met Microsoft Bing om gebruikers toegang te geven tot realtime informatie van internet.

“Meta AI is je primaire assistent waar je als persoon mee kunt praten.”

Naast het beantwoorden van vragen en het praten met gebruikers, kan de nieuw onthulde bot afbeeldingen maken, gebruikmakend van een nieuwe tool voor het genereren van afbeeldingen genaamd Emu, die Meta heeft getraind op 1,1 miljard stukjes gegevens, inclusief foto’s en bijschriften die gebruikers hebben gedeeld op Facebook en Instagram. .

Zuckerberg onthult nieuwe Meta AI-chatbot tijdens het Connect-evenement. Bron: Meta

Zuckerberg wees op een belangrijk verschilpunt tussen Meta AI en concurrent ChatGPT en zei dat Meta’s algemene strategie, in plaats van een one-size-fits-all chatbot te creëren, het creëren van verschillende AI-producten voor verschillende gebruiksscenario’s was.

Hij liet bijvoorbeeld zien hoe Meta AI een beetje anders zou zijn in elk van de sociale media-apps van het bedrijf, en gaf een voorbeeld van hoe het zou kunnen worden toegevoegd aan groepschats op Facebook Messenger om te helpen bij het organiseren van reisplannen.

Meta AI beantwoordt de vraag van de gebruiker over cocktails. Bron: Meta

De chatbots van Meta zijn niet alleen bedoeld om nuttige informatie over te brengen, zei Zuckerberg. Het is ook ontworpen om gemoedelijk en onderhoudend te zijn.

READ  Slack is voor veel mensen over de hele wereld uitgeschakeld

Meta presenteert op entertainment gerichte AI-producten en kondigde ook een reeks chatbots aan, gebaseerd op bijna 30 beroemdheden, waaronder Paris Hilton, Snoop Dogg en voormalig NFL-speler Tom Brady.

Snoop Dogg als kerkermeester van Dungeons & Dragons. Bron: Meta

Volgens Meta zal de nieuwe AI-assistent op 27 september beschikbaar zijn voor een beperkte groep Amerikaanse gebruikers op Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp.

Meta AI zal ook beschikbaar zijn voor gebruikers van de nieuwe slimme bril van het bedrijf, die naar verwachting op 17 oktober zal worden uitgebracht voor gebruikers in de Verenigde Staten, evenals voor het nieuwe Quest 3 VR-apparaat.

Verwant: Elon Musk, Mark Zuckerberg en Sam Altman praten over AI-systemen in Washington

Op dezelfde dag als Meta’s Connect-evenement kondigde OpenAI aan dat zijn chatbot ChatGPT vóór 2021 niet langer gegevensprivileges zou hebben.

De updates zijn onmiddellijk beschikbaar voor Plus- en Enterprise-gebruikers die het GPT-4-model gebruiken, volgens een bericht van 27 september op X.

Voorafgaand aan deze update had ChatGPT last van een steeds groter wordende kloof in zijn kennisbasis. Vanwege de aard van de manier waarop AI-modellen worden getraind als Generative Pre-Trained Transformers (GPT), liep de ChatGPT-kennisbank eerder af in 2021, het jaar waarin de productie waarschijnlijk werd voltooid.

tijdschrift: Kunstmatige intelligentie oog: Echt gebruik van AI in cryptocurrency, de GPT-4-concurrent van Google en AI-voordeel voor slechte werknemers