Marokko ontkent besluit om mobiele games te verbieden Free Fire, PUBG

Rabat – MarokkoHet ministerie van Industrie en Handel heeft geruchten ontkend dat het land dat zal doen ban online mobiele games Gratis vuur en PUBG.

Het ministerie heeft vandaag een persbericht uitgegeven om categorisch het nepnieuws te ontkennen dat is afgedrukt in een gefotoshopte verklaring, toegeschreven aan de Marokkaanse handelsafdeling.

“Het promoten van nepnieuws stelt de daders van deze daden bloot aan juridische follow-up”, waarschuwde het ministerie.

Garena Gratis vuur en PUBG zijn enkele van de meest populaire mobiele games van dit moment met miljoenen downloads en komen veel voor in Marokko, waar nepnieuws over een ban may hebben wortels in een recente controverse.

Lees ook: De nieuwe functie ‘Idol Worshipping’ van PUBG Mobile maakt moslimspelers boos

Een rapport van App Annie onthult dat Free Fire vorig jaar qua downloads beter presteerde dan alle andere games. Het rapport laat zien dat het de meest gedownloade mobiele game van 2019 was voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Een bedrijfsrapport shows dat Sea Limited, het moederbedrijf van Garena Free Fire, “een nieuw record bereikte van meer dan 100 miljoen dagelijkse piekgebruikers”.

Volgens dezelfde bron was het spel de “meest opbrengende mobiele game in Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië in het tweede kwartaal”.

Volgens App Annie stond het ook op de derde plaats wereldwijd wat betreft downloads van mobiele games in het tweede kwartaal van 2020.

“In juli 2020 bereikte Garena een nieuw record in maandelijks gecorrigeerde inkomsten. Free Fire behaalde in juli ook een nieuw record in maandelijks betalende gebruikers, dat jaar op jaar meer dan verdubbeld is. “

PUBG-mobiel registreert ook enorme gebruikersstatistieken, ondanks dat er recentelijk controverse in de moslimwereld is ontstaan.

Pakistan handhaafde op 28 juli een besluit om het spel te verbieden en meldt dat India ook een PUBG-verbod overweegt Marokko heeft aangegeven niet van plan te zijn dit voorbeeld te volgen PUBG of verbied Free Fire.

PUBG Mobile werd ‘s werelds meest winstgevende game in juni 2020 en zag een omzetstijging van 10,8% vergeleken met 2019, volgens Sensor Tower.

READ  Marktgrootte voor mobiele games 2020

Written By
More from Vanessa Hale

Mobiel krijgt een klassieke spelmodus en een nieuwe kaart

Redactioneel: Gamen / Facebook / Twitter / YouTube / Instagram / Nieuws...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *