Mary Trump: Donald Trump’s nicht roept hem op om af te treden

Hear message niece has for President Trump

Mary Trump sprak over een bezoek aan haar oom in het Witte Huis in 2017 een paar maanden na de inauguratie en zei dat hij ‘al erg gespannen leek door de druk’.

‘Ik herinner me gewoon dat ik dacht:’ Hij lijkt moe. Hij lijkt alsof dit niet is waarvoor hij zich heeft aangemeld ‘,’ vertelde ze Stephanopoulos in een interviewclip die dinsdag werd uitgezonden.

Op de vraag wat ze zou zeggen als ze hem vandaag in het Oval Office zou bezoeken, antwoordde Mary Trump: ‘ontslag nemen’.

Haar boodschap volgt op de release van haar boek ‘Te veel en nooit genoeg: hoe mijn familie de gevaarlijkste man ter wereld heeft geschapen’. In het boek geeft ze vernietigende kritiek op de president, waarin ze hem ervan beschuldigt een ‘sociopaat’ te zijn en beweert dat zijn ‘overmoed en opzettelijke onwetendheid’ die teruggaat tot zijn vroege dagen het land bedreigt.
Haar allesomvattende boek is het tweede in evenveel maanden met een vernietigend portret van de president – en net als voormalig adviseur voor nationale veiligheid John Bolton leidde haar boek tot een mislukte juridische campagne om de publicatie ervan te stoppen. Maandag hief het Hooggerechtshof van de staat New York een tijdelijk huisverbod op waardoor Mary Trump haar boek kon promoten.

Ze schrijft dat een deel van het boek is gebaseerd op haar eigen geheugen, en in delen heeft ze een dialoog gereconstrueerd op basis van wat haar door sommige familieleden en anderen is verteld, evenals juridische documenten, bankafschriften, belastingaangiften en andere documenten .

In haar interview met Stephanopoulos stond Mary Trump ook achter een bewering in haar boek dat haar oom iemand had betaald om SAT-tests voor hem af te leggen om hem te helpen naar de Universiteit van Pennsylvania te gaan, wat het Witte Huis heeft ontkend, hoewel ze erkende dat ze kan niet de identiteit van de persoon bewijzen.

Ze beschuldigde ook de vader van Donald Trump van het creëren van een giftige familiedynamiek die het gedrag van de president verklaart, en vertelde Stephanopoulos dat ze ‘parallellen’ ziet tussen hoe het gezin opereerde en hoe het land functioneert.

READ  Gabe Williams van Seattle Storm, Derica Hamby van Las Vegas, is terug voor Game 3

“Ik zag uit de eerste hand wat focussen op de verkeerde dingen, het verhogen van de verkeerde mensen kan doen – de bijkomende schade die kan worden veroorzaakt door iemand toe te staan ​​hun leven te leiden zonder verantwoording af te leggen,” zei ze. ‘Als ik iets kan doen om het verhaal te veranderen en de waarheid te vertellen, moet ik het doen. Omdat ik niet geloof dat het Amerikaanse volk vier jaar geleden de hele waarheid had.’

De president heeft niet onmiddellijk commentaar gegeven op het interview van zijn nichtje met ABC, hoewel perschef van het Witte Huis, Kayleigh McEnany, vorige week het tell-all een ‘boek met leugens’ noemde.

Een lid van de naaste familie van de president leek echter woensdagochtend in een tweet naar Mary Trump te verwijzen.

“Elke familie heeft er een …”, tweette Eric Trump, de zoon van de president, en knikte naar een bekende uitdrukking over zwarte schapen.

Jeremy Herb, Brian Stelter en Sara Murray van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *