Sachin Pilot, een zeer ongeschikte jongen

Sachin Pilot, een zeer ongeschikte jongen

Als kinderen hadden we lust en lust naar geïmporteerde Walkie-Talkie-poppen. In die tijd kwamen dergelijke items uit Japan, niet uit China. De poppen waren blond, knap, spraken Engels en droegen westerse kleding. Sachin Pilot is de Walkie-talkiepop van Ashok Gehlot. EEN desi, Made-in-India-pop. Hij is niet blond maar spreekt “goed Engels” en is “knap”. Khallas! Hij is klaar voor. In de huidige Rajasthan is er geen plaats voor zulke mannen. Bechara Sachin – is het zijn schuld dat hij is geboren uit knappe ouders en naar een goede Air Force School is gestuurd waar hij goed Engels heeft geleerd? Zijn Engels moet behoorlijk verdomd goed zijn geweest, want hij kwam in die snob-citadel, St. Stephens College in Delhi, en erger nog, vertrok later naar Wharton – waar zijn goede Engels en goede uiterlijk opgemerkt en bewonderd moesten zijn. Tauba! Dit is serieus niet oké. Zoals Ashok Gehlot heeft opgemerkt, is knap zijn en goed Engels spreken “is niet alles!” Engels, slecht Engels chalega. Dat is een andere kwestie. Maar alsjeblieft – zeker niet de goede variëteit. Wat betreft goede looks – zie, we geven de voorkeur aan onze netas om op padden en kwaken te lijken zoals zij ook. Sachin Pilot had duidelijk veel te veel stakingen tegen hem. Ashok Gehlot heeft helemaal gelijk – deze nieuwe generatie heeft niet meegemaakt wat zijn generatie heeft gedaan – ze zijn naar goede scholen, goede hogescholen geweest, ze zijn opgeleid, welbespraakt, ambitieus en capabel. Tch! Tch! Ja nieuw generatie ki badi galti hai, sirji …

Wat doen deze padhey-likhey fellows kennen de echte wereld van netagiri? Kuch bhi nahi. Jaaney.

Chalo, Sachin is ontslagen. Hij kwam uit de cockpit. Maar de parachute van de arme kerel ging niet op tijd open. Zoals sommige media-wallas kopte hun rapport, Pilot werd zonder pardon ‘uitgesteld’. Nu bevindt hij zich in niemandsland. De oude ‘dhobi ka kutta’ verhaal speelt zich af met Gehlot grijnzend, lusteloos en naar de stad gaan over de nieuwe generatie, en dat is zo faltu, die knappe mannen weten alleen hoe ze goede geluidsbytes moeten geven, maar, zoals hij nadrukkelijk vraagt, “in hun hart, – kya hai? “Meneer, probeer de laatste versie van choli ke peechay met een gender twist – Kurtey ke peechay kya hai, Kurtey ke peechay? Kom op, Gehlot-ji, het antwoord is hetzelfde …dil hai, dil. Solide dil! Je hebt ook een dil, na? Na 40 jaar in de politiek, misschien dat dil heeft een beetje nodig dhak-dhak. Een sterke schok. Omdat, eerlijk gezegd, de generatie van Sachin Pilot oomph heeft. En de vereiste kwalificaties om een ​​jong land als India te leiden. Itna toh sach hai. De man is best cool – een officier in het territoriale leger vaghera. Aapney bhi kuch aisa kiya hoga.

Groot punt is dit, Gehlot-ji – stemde toe, Sachin Pilot heeft zijn kansen om u te verdrijven en de Chief Minister van Rajasthan te verpesten, in plaats daarvan een plaatsvervangend Chief Ministership aanvaard. Je zegt nu dat hij een buitenbeentje is omdat hij knap is en goed Engels spreekt. Hallo! Hoe zit het met je baas en de ex-baas van Sachin: Rahul Gandhi? Hij is super schattig. En spreekt goed Engels. Zijn geluidsbytes zijn van onschatbare waarde. Heb je achter de zijne gekeken? kurta en keek in de zijne dil?

Wat nu? Zijn de weinige loyalisten van het Congres nog steeds aan het rondhangen voor een grote imago-make-over? Zullen ze stoppen met het spreken van goed Engels? Geluidsbytes vermijden? Hun uiterlijk bagatelliseren? Arme Shashi Tharoor – nu weten we waarom hij niet serieus wordt genomen door het opperbevel. Dit verklaart ook waarom Babyface Jyotiraditya Scindia en een paar andere Peter Pans in de Congrespartij het moesten verslaan – Rahul Baba moet gevoeld hebben maha onzeker. Ook al is hij degene met de kuiltjes! Uff, te veel concurrentie in de schoonheidswedstrijd van het congres …

Nou ja, er is altijd de BJP voor de ook-rans.

(Shobhaa De is een gevestigde schrijver, columnist, opiniemaker en sociaal commentator, die wordt beschouwd als een autoriteit op het gebied van populaire cultuur.)

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn de persoonlijke meningen van de auteur. De feiten en meningen in het artikel weerspiegelen niet de mening van NDTV en NDTV aanvaardt hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid.

READ  E3 2021's meest comfortabele show tot nu toe

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *