“Mater of the game”, genaamd All Blacks Sevens Head Coach

“Mater of the game”, genaamd All Blacks Sevens Head Coach

De All Blacks Sevens hebben hun nieuwe hoofdcoach voor het seizoen 2024 onthuld, met ‘master of the game’ Tomasi Kama die Clark Laidlaw in de rol gaat vervangen.

In zijn speeltijd was de All Blacks Sevens-legende een icoon van de sport. Naast DJ Forbes en Tim Mikkelson speelde Cama een grote rol in de succesvolle periode van de Nieuw-Zeelandse dynastieën.

Na het ophangen van de laarzen trad Cama toe tot het managementteam van All Blacks Sevens. De 42-jarige Kama coachte zes seizoenen onder Clark Laidlaw als assistent.

videoscheidingsteken

De Nieuw-Zeelandse Rugby Cama heeft zijn ongeëvenaarde service aan het All Blacks Sevens-team beloond met insider-promotie.

Kama zal bekendheid krijgen als de nieuwe coach van het herenteam voor het seizoen 2024 en zal die rol blijven uitoefenen tot het einde van de Olympische Spelen van Parijs in juli.

NZR Men’s High Performance Team President Mike Anthony prees de nieuwe coach voor het stimuleren van een “sterke prestatiecultuur” binnen de All Blacks Sevens-game.

“Tomasi is een expert in het Sevens-spel en een integraal onderdeel van het DNA van dit team, gezien zijn schat aan ervaring als speler en coach”, aldus Anthony.

“Hij heeft mana binnen het team en heeft samen met het managementteam een ​​sterke prestatiecultuur geleid en succes geboekt.

“Het team komt uit een van de meest succesvolle seizoenen in de recente geschiedenis en we weten dat ze ongelooflijk enthousiast zijn om op dit niveau door te gaan in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2024.”

Outing All Blacks Sevens-coach Clark Laidlaw keert volgend seizoen terug naar de 15-koppige ploeg na het sluiten van een deal met Super Rugby-club Pacific Hurricanes.

READ  Moses Moody's trip van drie wedstrijden in Texas eindigt met beste uit NBA-carrière

Maar wat wisselspelers betreft, is er waarschijnlijk geen betere speler dan Tomasi Kama.

Kama won tijdens zijn speeldagen goud op de Commonwealth Games en is een Rugby World Cup Sevens-kampioen, zowel als speler als als coach – hoewel dat een nieuwe stap voorwaarts zou zijn.

“In navolging van Teach (Sir Gordon Tietjens) en Clarke (Lidlaw) – het zijn grote schoenen om te vullen gezien wat ik met dit team heb bereikt”, zei Kama in een verklaring.

“Ik moest goed nadenken over hoe ik impact kon maken in deze rol. De spelers en het management hier maakten de beslissing gemakkelijker; het zijn geweldige mensen en geweldig in wat ze doen.”

Ewan McIntosh blijft in zijn functie als assistent-coach, terwijl NZR in de toekomst zal kijken naar het aannemen van een andere assistent.

De nieuwe SVNS World Series gaat van 9 tot 10 december van start in Kaapstad.

Na de heenwedstrijd in Zuid-Afrika gaat de serie ook naar Australië, Canada, de VS, Hong Kong, China, Singapore en Spanje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *