Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, wordt geconfronteerd met een rechtszaak in verband met inbreuk op het auteursrecht op de School of Branded Technology

Illustratie van artikel met de titel Apple-mede-oprichter Steve Wozniak wordt geconfronteerd met een rechtszaak in verband met inbreuk op het auteursrecht op School of Branded Technology

afbeelding: Hannes Majerstadt (Getty-afbeeldingen)

Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, wordt geconfronteerd met een rechtszaak van een miljoen dollar omdat hij naar verluidt het idee heeft gestolen om een ​​technische school met het merk Woz op te zetten, aldus het weekend. Insider-rapport.

Connecticut business professor Ralph Riley beweert met Wozniak te zijn overeengekomen om een ​​’technische universiteit’ op te richten en de deal in 2011 met een handdruk te bezegelen. Het educatieve platform, dat bedoeld was om volwassenen computer- en andere technische vaardigheden bij te brengen, zal sterk afhankelijk zijn van de naam en reputatie als een belangrijke technische kracht In de begintijd van Apple voor handelsmerkdoeleinden.

Riley zei echter in de gerechtelijke documenten dat Gizmodo en Insider hebben beoordeeld, het partnerschap is nooit begonnen.. Wozniak lanceerde in 2017 bijna hetzelfde idee onder de naam Woz U na een samenwerking met Coder Camps om code te leren. In reactie daarop nam Riley contact op met Wozniak via e-mail en verzocht om deel uit te maken van het project, volgens gerechtelijke documenten.

Riley schreef destijds: “Het is precies wat je voor ogen had voor het Woz Institute of Technology toen ik je voor het eerst benaderde met het idee.”

Wozniak antwoordde: “Je hebt gelijk.” ‘Je had het juiste idee … ik betwijfel of het zou zijn gebeurd zonder je oorspronkelijke idee!’

Maar toen Riley een gedeeltelijke bestelling betaalde Eigendom in het project, werd voldaan met radiostilte. Riley heeft een rechtszaak aangespannen tegen Wozniak wegens vermeende diefstal van intellectueel eigendom en inbreuk op het auteursrecht. Hij zoekt minstens $ 1 miljoen aan compensatie en schadevergoeding. Andere aanklachten die Riley tegen Wozniak had ingediend, zoals contractbreuk, werden door de rechter afgewezen.

Insider-rapporten geven aan dat Reilly hem in september 2010 voor het eerst benaderde met het idee via e-mail. Aangezien de twee de komende maanden correspondeerden, vroeg Riley op een gegeven moment of Wozniak zijn goedkeuring van de lancering van het ‘Woz Institute of Technology’ zou overwegen, aldus Court Barrada. Wozniak keurde het idee goed en gebruikte zijn naam voor het project in een e-mailreactie.

Zoals hierboven afgebeeld in 2011, diende Riley voor Wozniak een contract in waarbij een online school in Connecticut die bereid was met hen samen te werken, het recht kreeg om Wozniaks naam en afbeelding te gebruiken voor “Woz School of Technology” in ruil voor driemaandelijkse betalingen. In een screenshot gedeeld door Insider, verschijnt wat lijkt op de handtekening van Wozniak op de contractfoto in de rechtbankdossiers. In zijn getuigenis beweerde Wozniak dat hij zich niet herinnerde het document te hebben ondertekend, maar niet vermoedde dat het zijn handtekening was.

Deze deal mislukte echter uiteindelijk, net als vele anderen die Riley nastreefde met extra vestigingen, op welk punt het Wozniak-team afstand begon te nemen van het project. Toen Reilly in 2013 een prototype van de website van het Woz Institute of Technology lanceerde, Ken Hardesty Hij eiste dat het zou worden verwijderd Ze vroeg hem om niet langer rechtstreeks contact op te nemen met Wozniak. Omdat Riley auteursrechtelijke bescherming voor deze site heeft verkregen, staat hij nu midden in zijn miljoenen dollars tellende rechtszaak over auteursrechten.

Van zijn kant, het Wozniak-team Hij beweert dat de twee het nooit echt eens zijn geworden over het voorstel en de eerder genoemde handdruk was slechts een van de talloze foto’s die hij regelmatig met zijn fans maakte. Volgens een juridische verklaring die door Insider is beoordeeld, is een belangrijk onderdeel van Wozniaks verdediging dat hij een hands-off benadering hanteert bij zijn zakelijke transacties en in plaats daarvan contractonderhandelingen overlaat aan andere leden van zijn team. Zelfs in zijn deal met Coder Camps gaf Wozniak “geen curriculum of ideeën over programma’s, tijdlijnen of iets anders” aan Woz U, zoals zijn advocaten in de indiening schreven.

Toen advocaten hem vroegen of Coder Camps hem een ​​miljoen dollar had betaald voor zijn associatie met Woz U, beweerde Wozniak dat hij zich niet kon herinneren of hij voor de deal was betaald, hoewel zijn manager later bevestigde dat hij werd betaald.

‘Een ding dat ik in het leven vermijd, is alles wat met geld te maken heeft’, zei Wozniak volgens de aanbetaling.. ‘Ik kijk er gewoon niet naar … ik weet niet hoeveel er op onze bankrekening staat. Mijn leven is totaal anders dan bij de meeste mensen.’

De inbreukzaak wegens auteursrechtschending zal volgende maand in Arizona worden berecht, en volgens Insider-rapporten is Wozniak op het podium geroepen om te getuigen. In juni begint het driedaagse juryproces 7.

READ  PS5-voorraad bij Sony Direct - hoe u er een vasthoudt wanneer de voorraad terugkeert
Written By
More from Lesley Curry

Nvidia’s inkomsten om momentum te maken of te breken (NASDAQ: NVDA)

Nvidia (NVDA) is tot nu toe een van de beste presteerders in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *