Meer dan 52.000 West Aussies downloaden de nieuwe COVID ServiceWA-app

Meer dan 52.000 West-Australiërs hebben de ServiceWA COVID-app gedownload nadat deze dinsdag “live” ging, maar sommigen moesten een uur wachten voordat ze hem gebruikten.

De app – die $ 2,1 miljoen kostte om te ontwikkelen – integreert veilige incheckfunctionaliteit, een vaccinatiebewijs en een G2G-kaart die nodig is om te reizen.

Meer dan 6.000 mensen hebben het maandag gedownload voordat het dinsdag live ging en dinsdag om 16.30 uur hadden meer dan 52.000 mensen het gedownload.

De aanvraag werd gemengd ontvangen. Om het in te stellen, moeten gebruikers een ondersteunend MyGovID-account maken, waarvoor ze hun identiteit moeten bewijzen met behulp van identificatie, zoals een paspoort of rijbewijs.

Maar vroege gebruikers moesten de app in de gaten houden, wat niet gemakkelijk te vinden was in de Apple App Store.

Op Twitter uitten sommige gebruikers hun frustratie over het lange installatieproces.

camera icoonNevi Staltari, links, en Amy Thomas genieten van een drankje in het Windsor Hotel in South Perth na gebruik van de nieuwe ServiceWA-app. credit: Nick Ellis/West Australië

Nou, het instellen van de #ServiceWA-app kan je je verstand kosten, schreef een Twitter-gebruiker.

De regering van McGowan heeft haar federale tegenhangers de schuld gegeven van het lange wachten en zegt dat er een probleem is met het Services Australia-systeem van Canberra.

“Dit is een nieuwe aanvraag en een nieuw proces, dus er zijn problemen te verwachten”, zei een woordvoerster van de deelstaatregering.

“De voorbereidingen die werden getroffen tussen Services Australia en de West-Australische regering zorgden ervoor dat er snel een effectieve reactie werd ingesteld.”

Maar voor degenen die MyGovID’s al hadden ingesteld, leek het proces minder pijnlijk.

De minister van Volksgezondheid van Washington, Amber-Jade Sanderson, checkt in bij het Windsor Hotel in South Perth met behulp van de nieuwe ServiceWA-app.
camera icoonDe minister van Volksgezondheid van Washington, Amber-Jade Sanderson, checkt in bij het Windsor Hotel in South Perth met behulp van de nieuwe ServiceWA-app. credit: Nick Ellis/West Australië

Een Facebook-gebruiker deelde: “Het kostte me 2 minuten om in te stellen en gelukkig was mijn MygovID vooraf ingesteld.”

Minister van Volksgezondheid Amber Jade Sanderson erkende dat het proces “moeilijk” was en tot 30 minuten kon duren, maar drong er bij mensen op aan om door te zetten.

“Het opzetten van je digitale identiteit kost tijd”, zei ze.

“Het is belangrijk omdat het betekent dat je identiteit correct en veilig is geverifieerd.”

De app stopte maandagmiddag even, toen mensen in een wachtrij probeerden hun digitale identiteit te creëren.

“Dit is een nieuwe aanvraag en een nieuw proces, dus er zijn problemen te verwachten”, zei een woordvoerder van de deelstaatregering.

Bewijs dat mensen dubbel getroffen zijn, is vereist voor locaties met meer dan 500 gokkers, waaronder nachtclubs, muziekfestivals, grote evenementen, pubs, pubs en de Crown-speeltuin.

Meer beperkingen op niet-gevaccineerde West Aussies komen eraan, en Sanderson meldt de komende dagen mogelijke toelatingseisen voor vaccins voor sportscholen, sportevenementen en restaurants.

De liberale plaatsvervangend leider Libby Mitam was bezorgd dat het personeel een terugslag van de “ongewone” implementatie van de regering van McGowan zou verdringen.

“We weten dat het downloaden van de app en gerelateerde documenten meerdere stappen op andere sites vereist, wat tijd kost”, zei ze.

“Het is van vitaal belang dat kleine bedrijven niet de dupe worden van de frustraties die West-Australiërs voelen terwijl ze door het nieuwe systeem navigeren”, zei Mitham.

READ  TikTok is nog steeds de meest gedownloade app ter wereld
Written By
More from Eda Greene
Hoe PUBG Mobile Global en Korean Season 17-update te downloaden
PUBG Mobile Seizoen 17 is officieel gelanceerd op 19 januari 2021 om...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *