Meer dan 63.000 gevallen van Covid in India in één dag, 944 doden; Totaal 25,89 Lakh

Coronavirus India Updates: India heeft tot dusver meer dan 49.000 Covid-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

New Delhi:
India heeft in de afgelopen 24 uur meer dan 63.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd, met een totaal van 25,89 lakh-gevallen, zei het ministerie van Volksgezondheid van de Unie vanochtend. Volgens de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie heeft het derde land, na de Verenigde Staten en Brazilië, het zwaarst getroffen door de pandemie, de afgelopen 12 dagen een hogere dagelijkse stijging van de caseload gemeld. India heeft tot dusver meer dan 49.000 aan Covid gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Hier zijn 10 ontwikkelingen in dit grote verhaal:

  1. India staat bovenaan de lijst van landen die sinds 4 augustus het hoogste aantal dagelijkse toename van coronavirusgevallen melden. Terwijl de Verenigde Staten – de pandemie van het epicentrum – tot nu toe meer dan 53 lakh-gevallen hebben geregistreerd, heeft Brazilië geregistreerd ongeveer 33 lakh gevallen, ongeveer 7 lakh meer dan India.

  2. Ongeveer 18,62 lakh-mensen zijn tot nu toe hersteld; het herstelpercentage bedroeg vanmorgen 71,91 procent, vergeleken met 71,6 procent van gisteren.

  3. Het positiviteitspercentage, dat een indicatie geeft van de prevalentie van de ziekte, bedroeg vanmorgen 8,50 procent, vergeleken met 7,48 procent van gisteren.

  4. Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh, Tamil Nadu en Uttar Pradesh zijn de vijf staten met het hoogste aantal gevallen in de afgelopen 24 uur, zo blijkt uit overheidsgegevens. Deze vijf staten rapporteerden ook het hoogste aantal Covid-gerelateerde sterfgevallen sinds gisteren.

  5. Met 5,84 lakh-gevallen is Maharashtra de zwaarst getroffen in het land door de pandemie, gevolgd door Tamil Nadu (3,32 lakh), Anhdra Pradesh (2,81 lakh), Karnataka (2,19 lakh).

  6. Premier Narendra Modi zei zaterdag tijdens zijn toespraak tot de natie op 74e Onafhankelijkheidsdag dat drie coronavirusvaccins zich in verschillende teststadia bevinden in India en dat de regering een plan heeft om ervoor te zorgen dat een vaccin, wanneer het wordt goedgekeurd, elke Indiër bereikt.

  7. Wetenschappers werken hard aan het coronavirusvaccin en als hun inspanningen vruchten afwerpen, zullen COVID-19-krijgers de eersten zijn die de dosis krijgen, zei minister van Volksgezondheid Ashwini Kumar Choubey zaterdag, meldde persbureau PTI.

  8. Bihar werd zaterdag de achtste staat die meer dan 1 lakh Covid-infecties registreerde.

  9. Rusland is begonnen met de productie van zijn nieuwe vaccin voor COVID-19, meldde persbureau AFP zaterdag, daarbij verwijzend naar een rapport, eraan toevoegend dat het vaccin tegen het einde van deze maand zal worden uitgerold. Rusland is het eerste land dat een vaccin tegen de zeer besmettelijke ziekte aankondigt.

  10. Over de hele wereld zijn meer dan 2,14 crore mensen getroffen door de pandemie; meer dan 7,7 lakh zijn overleden.

READ  Feitcontrole: Kashmiri IAF-officier Hilal Ahmad is niet de eerste Indiase piloot die met Rafale jet vliegt IBTimes
Written By
More from Aubrey Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *