Stroom terug in Californië na korte stroomuitval

Stroom terug in Californië na korte stroomuitval

Volgens de autoriteit die het elektriciteitsnet beheert, brengen de elektriciteitsbedrijven van Californië zaterdagavond weer stroom naar duizenden klanten in de staat na een korte stroomstoring.

De California Independent System Operator (California ISO) zei in een verklaring dat de korte rollende black-outs in de staat werden veroorzaakt door het falen van een energiecentrale en het verlies van windenergie.

De Californische ISO zei dat het het einde van de rollende stroomuitval rond 18.48 uur beval, toen de windenergie toenam.

Het herstel van de service door de nutsbedrijven kwam als een hittegolf waardoor Californië in driecijferige temperaturen het elektrische systeem bleef belasten.

De Californische ISO heeft vrijdag de eerste uitrol in bijna 20 jaar besteld toen het nutsbedrijven door de staat stuurde om hun stroombelastingen te verminderen. De drie grootste nutsbedrijven van de staat – Pacific Gas & Electric, Southern California Edison en San Diego Gas and Electric – schakelden de stroom naar meer dan 410.000 huizen en bedrijven ongeveer een uur lang uit totdat de noodverklaring 3 1/2 uur later eindigde.

De elektrische stroom en de condities worden gecontroleerd in het California Independent System Operator (California ISO) grid control center in Folsom, Californië.
De elektrische stroom en de condities worden gecontroleerd in het California Independent System Operator (California ISO) grid control center in Folsom, Californië.AP

De verhuizing kwam toen de temperaturen in de hele staat in veel gebieden drievoudige cijfers bereikten en het gebruik van airconditioning enorm steeg.

Het elektriciteitsnet staat vooral in de late namiddag en vroege avond onder druk door een grotere vraag en een dalende productie van zonne-energie. De staat probeerde zich voor te bereiden op de verwachte stijging van het elektriciteitsverbruik door aan te dringen op instandhouding en te proberen meer stroom te kopen. Maar een hogedruksysteem dat boven westerse staten bouwde, betekende dat er minder beschikbaar was.

READ  Warframe's nieuwste upgradesysteem wordt afgesloten door een gigantische ruimteschipmond

Een stroomstoring zorgde ervoor dat een pomp uitviel in een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Oakland, wat resulteerde in een back-up van het riool en het vrijkomen van ongeveer 50.000 liter ongezuiverd rioolwater in een waterweg, zei het East Bay Municipal Utility District.

Het district zei dat de storing vrijdag rond 17.00 uur begon, meer dan een uur voordat de rollende uitval plaatsvond, en dat rioolwater zaterdag vroeg begon te morsen. Het bureau zei dat de plotselinge uitval de mogelijkheid om verbinding te maken met de back-upstroom in de fabriek beïnvloedde en gedurende die tijd hadden werknemers te maken met overstromingen terwijl ze probeerden de stroom te herstellen.

Het bureau waarschuwde watersporters om weg te blijven van de Oakland Estuary terwijl het het ongeval onderzoekt.

De staat bleef zaterdag in de ban van de hittegolf, met verschillende records die gelijk of gebroken waren, volgens de National Weather Service.

De laatste keer dat de staat opdracht gaf tot uitroluitval, was tijdens een energiecrisis in 2001. Van januari tot mei deden zich verschillende keren black-outs voor, waaronder een die meer dan 1,5 miljoen klanten trof. De oorzaak was een combinatie van energietekorten en marktmanipulatie door energiegroothandels, waaronder berucht Enron Corp., die de prijzen opdreven door voorraden in te houden.

Provincies in de staat rapporteerden verspreide stroomuitval, hoewel de stad Los Angeles, die zijn eigen stroomopwekkingssysteem heeft, niet werd beïnvloed.

De hittegolf bracht brutaal hoge temperaturen met zich mee, verhoogde het gevaar van natuurbranden en de angst voor coronavirus verspreidde zich naarmate mensen massaal naar stranden en parken trekken voor verlichting. Een onweersbui die van de Central Coast naar het binnenland van Zuid-Californië rolde, bracht ook droge bliksem met zich mee die verschillende kleine branden, wind en plotselinge overstromingen in de hoge woestijn veroorzaakten.

READ  In de hoofden van de nieuwste AL East-rivaal van de Yankees

Records werden gevestigd in Lake Elsinore, waar het kwik 114 bereikte; Riverside op 109 en Gilroy op 108, volgens de National Weather Service. De hoogte in Borrego Springs, in de woestijn ten noordoosten van San Diego, was 118. Kuststeden zoals San Francisco en Los Angeles broeide respectievelijk in 86 en 98 graden.

Bezoekers verdringen het strand in Manhattan Beach, Californië, te midden van de coronavirus-pandemie.
Bezoekers verdringen het strand in Manhattan Beach, Californië, te midden van de coronavirus-pandemie.AP

Verschillende steden hebben koelcentra geopend, maar met een beperkte capaciteit vanwege sociale afstandsvereisten.

Het Department of Emergency Management van San Francisco publiceerde gelijktijdige tweets waarin bewoners werden aangespoord zich voor te bereiden op stroomuitval en zichzelf te beschermen tegen het coronavirus tijdens de hittegolf.

‘Blijf zo veel mogelijk thuis. Als het binnenshuis te warm aanvoelt, zoek dan naar koelere temperaturen buiten, houd fysieke afstand, draag een gezichtsbedekking ”, tweette de afdeling.

De verzengende temperaturen zijn een punt van zorg voor brandweerlieden die vechten tegen branden die verschillende huizen hebben verwoest en die zijn uitgebroken in de buurt van landelijke en stedelijke uitlopers, terwijl ze door het tondeldroog struikgewas rijden.

Naast de mogelijkheid van een zonnesteek en andere ziekten bij warm weer, waren gezondheidsfunctionarissen bezorgd dat mensen stranden, meren en andere recreatiegebieden zouden inpakken zonder gehoor te geven aan masker en sociale afstandsverordeningen – een grote zorg in de staat die meer dan 613.000 coronavirus heeft gezien gevallen.

Israël zag een heropleving van COVID-19 nadat een hittegolf in mei schoolambtenaren had geïnspireerd om kinderen hun maskers te laten verwijderen, vertelde Dr. George Rutherford, een epidemioloog aan de Universiteit van Californië, San Francisco, aan de San Francisco Chronicle.

READ  Puerto Rico schorst de primaire stemming in centra zonder stembiljetten

“Mensen zullen hun masker willen afzetten als het warm is”, zei Rutherford. “Doe het niet.”

Written By
More from Max Mcgee

Knicks huurt Kentucky’s Kenny Payne in als assistent-coach

De Knicks bevestigden dat Kenny Payne de eerste toevoeging was aan de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *