Robert Trump, de jongere broer van president Donald Trump, stierf op 71-jarige leeftijd

Robert Trump, de jongere broer van president Donald Trump, stierf op 71-jarige leeftijd

“Met bezwaard hart deel ik dat mijn geweldige broer, Robert, vredig is overleden vanavond. Hij was niet alleen mijn broer, hij was ook mijn beste vriend. Hij zal enorm worden gemist, maar we zullen elkaar weer ontmoeten. Zijn herinnering zal voortleven voor altijd in mijn hart. Robert, ik hou van je. Rust zacht, ‘zei de president.

Donald Trump zal naar verwachting de begrafenis van zijn broer bijwonen. Er waren echter geen details over de plannen onmiddellijk beschikbaar. Bovendien zei een bekende bron dat de president persoonlijk de verklaring van het Witte Huis aan zijn broer dicteerde.

‘Oom Robert, we houden van je. Je bent altijd in ons hart en in onze gebeden.’ Ivanka Trump gepost op Twitter zaterdagavond.

De president belde zaterdag laat op de ziekenhuiskamer van zijn broer, omdat het leek alsof zijn dood nabij was, vertelden twee mensen die bekend waren met de kwestie aan CNN. Het is niet duidelijk of ze verbinding hebben gemaakt en of Robert Trump vanwege zijn toestand telefonisch met de president kon praten.

Los daarvan zeiden verschillende mensen die zaterdag met Trump spraken dat hij bedroefd leek over het aanstaande verlies van zijn broer.

Donald Trump nam op het laatste moment een beslissing om vrijdag naar New York te gaan om zijn broer te bezoeken terwijl hij voor het weekend naar New Jersey ging.

Robert Trump was opgenomen in het New York-Presbyterian Hospital in Manhattan.

Details over de ziekte van Robert Trump zijn niet vrijgegeven. Hij was al enkele maanden ziek, vertelde een persoon die bekend was met de kennis van de zaak tegen CNN.

READ  De nieuwe Star Wars KOTOR-release zou een drastische verandering in de gameplay brengen

Tijdens een briefing van het Witte Huis op vrijdag weigerde Trump verslaggevers details te verstrekken over de ziekte van zijn broer.

“Ik heb een geweldige broer. We hebben al heel lang een geweldige relatie, vanaf de eerste dag, zo lang geleden. En hij ligt nu in het ziekenhuis”, zei Trump vrijdag toen hem naar zijn broer werd gevraagd.

‘Hopelijk komt het wel goed met hem, maar hij is – hij is mooi – hij heeft het moeilijk,’ voegde hij eraan toe.

Later vrijdag, toen hij op weg was naar zijn broer, zei Trump tegen verslaggevers: “Hij heeft het moeilijk.”

De jongere Trump werd eerder in juni in het ziekenhuis opgenomen met een niet bekendgemaakte ernstige aandoening die CNN eerder heeft gemeld.

Robert Trump had gediend als executive vice-president van de Trump Organization. Onderdeel van zijn taken, waaronder het toezicht houden op de casino’s van de organisatie in Atlantic City.

Robert Trump werd geboren in 1948 en was een van de vier broers en zussen van de president, waaronder wijlen Fred Trump, Jr. Hij was een voormalig topman bij de Trump Organization. Hij trouwde met Ann Marie Pallan eerder dit jaar en was eerder getrouwd met Blaine (Beard) Trump.

Voor zijn dood woonde Robert Trump in Millbrook, New York, in de Hudson Valley.

Robert Trump zei dat in 2016 hij steunde de presidentiële run van zijn broer en volgens Stad en land, hij organiseerde evenementen en fondsenwervers in Millbrook voor zijn broer en andere Republikeinen.
In juni diende Robert Trump een tijdelijk huisverbod in in een poging de publicatie te blokkeren van een niet erg vleiend boek van Mary Trump, de dochter van Fred Trump Jr.
Robert Trump zei in een verklaring aan The New York Times op het moment dat hij “diep teleurgesteld” was in het besluit van Mary Trump om het boek te publiceren, dat details bevatte over het gezin, de kindertijd en de opvoeding van de president.
Mary Trump zei in een interview met Greenpeace eerder deze week dat Robert Trump ziek was geweest en “een paar keer in de afgelopen drie maanden” in het ziekenhuis was opgenomen.

CORRECTIE: Deze kop en het verhaal zijn bijgewerkt om de leeftijd van Robert Trump te corrigeren. Hij was 71.

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende ontwikkelingen.

READ  Nintendo Switch Deals: Super Mario 3D World + Bowser's Fury $ 10 korting

Betsy Klein en Kevin Bohn van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Written By
More from Max Mcgee

Fanfilm Forza Horizon legt de magie van deze serie vast

Omdat het een openwereldgame is, is de Forza Horizon-serie in staat om...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *