Meestal rijden motorrijders zonder masker de motorrally van Sturgis binnen

Meestal rijden motorrijders zonder masker de motorrally van Sturgis binnen

Hoewel meer dan de helft van de mensen in Sturgis, South Dakota, wilde dat de beroemde motorrally werd uitgesteld, begon het 10-daagse evenement zoals gepland met uitdagende motorrijders die vrijdag en zaterdag de stad in trokken.

Maskers worden aangemoedigd, maar zijn niet verplicht tijdens het iconische festival waar 250.000 mensen worden verwacht, minder dan de gebruikelijke half miljoen, USA Today meldde Zaterdag.

De inkomende feestvierders hoeven niet in quarantaine te gaan, zelfs niet als ze afkomstig zijn van een virushotspot.

“Schroef COVID,” las het ontwerp op een T-shirt dat werd gepikt. “Ik ging naar Sturgis.”

Bruce Labsa, 66, reed in North Carolina voor de bijeenkomst. Hij droeg vrijdag geen masker vertelde de New York Times hij maakte zich geen zorgen over het oplopen van het virus.

“Ik ken niemand die het heeft gehad,” zei Labsa.

Hoewel 62% van de inwoners van Sturgis de bijeenkomst wilde uitstellen, ging deze door zoals gepland vanwege druk van lokale bedrijven die op dit moment elk jaar opruimen.

Daniel Ainslie, stadsmanager van Sturgis zei dat de stad een brief ontving gestuurd door advocaten voor een extern bedrijf dat een rechtszaak bedreigt als de bijeenkomst werd geannuleerd.

Regering Kristi Noem, een Republikein uit South Dakota, tweette vorige week haar steun aan de bijeenkomst.

“Ik vertrouwde mijn mensen, zij vertrouwden mij, en South Dakota staat op een goede plek in onze strijd tegen COVID-19. De # Sturgis-motorrally begint dit weekend en we zijn verheugd dat bezoekers kunnen zien wat onze geweldige staat te bieden heeft! “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *