Mensen lopen het meest waarschijnlijk coronavirus op van huis, niet van buitenaf: zegt Study

coronavirus mutation

Representatieve afbeeldingPixabay

Uit een nieuwe studie, uitgevoerd door een team van Zuid-Koreaanse epidemiologen, is gebleken dat mensen het coronavirus hoogstwaarschijnlijk van huis oplopen en niet van buitenaf. Onderzoekers kwamen tot deze conclusie na analyse van 5706 indexpatiënten en meer dan 59.000 mensen die met hen in contact kwamen.

Coronavirus verspreidt zich in het huishouden

Volgens het nieuwe onderzoeksrapport hadden slechts twee van de 100 positieve gevallen de infectie opgelopen door niet-huishoudelijke contacten. En schokkend genoeg had een op de tien contacten het virus opgelopen door contacten in het huishouden.

Er moet ook worden opgemerkt dat het besmettingspercentage binnen het huishouden dramatisch toenam toen het eerste bevestigde geval in het huis een tiener of een persoon in de jaren 60 en 70 was. In het onderzoeksrapport werd ook opgemerkt dat kinderen onder de negen jaar minder snel de indexpatiënt worden. Bovendien zijn kinderen onder de negen jaar vaak asymptomatisch en is het moeilijk om patiënten in deze leeftijdsgroep te vinden.

“Dit komt waarschijnlijk omdat deze leeftijdsgroepen vaker in nauw contact staan ​​met familieleden omdat de groep meer bescherming of ondersteuning nodig heeft”, zegt Jeong Eun-kyeong, directeur van de Korea Centers for Disease Control and Prevention (KCDC) ) en de co-auteur van de studie vertelde een media.

Coronavirus: nieuwste wereldwijde statistieken

Het nieuwe coronavirus dat afkomstig was uit Wuhan heeft al meer dan 6.19.520 mensen gedood en het totale aantal positieve gevallen is 15 miljoen overschreden. Volgens de laatste statistieken zijn India en de Verenigde Staten de twee landen die de chaos die verband houdt met de COVID-19-uitbraak zeer slecht beïnvloeden.

READ  Shahid Afridi over waarom hij MS Dhoni hoger beoordeelt dan Ricky Ponting als kapitein

In India is het totale aantal gevallen van coronavirus 1.194.085, en gezien het aantal dagelijks gerapporteerde positieve gevallen, zal het aantal de komende dagen naar verwachting drastisch toenemen. Alleen al op 21 juli werden in India 37.724 positieve gevallen van coronavirus en 648 sterfgevallen gemeld.

Ondertussen werden in de Verenigde Staten de afgelopen 24 uur meer dan 1.000 doden gemeld, en dit is het hoogste aantal sinds 29 mei. Naarmate meer staten de afsluitmaatregelen beginnen te versoepelen, zullen de Verenigde Staten naar verwachting de woede van deze pandemie in de komende dagen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *