Met de gepatchte Steam-exploit kunnen spelers onbeperkt geld toevoegen aan hun Steam-portemonnee • Eurogamer.net

We hopen in de toekomst meer van je te horen.

Valve kende een beveiligingsonderzoeker $ 7.500 toe voor het melden van een bug waardoor spelers saldo’s in hun Steam-portemonnee konden vervalsen.

Zoals ik het zag Dagelijkse slok, meldde onderzoeker “drbrix” de exploitatie via Hackron, waarin staat dat ze “vonden” [a] Een kwetsbaarheid waarmee een aanvaller een Steam-portemonnee-saldo kan creëren.” De bug – die inmiddels is opgelost – zou spelers met een ‘$ 100’ in het e-mailadres van hun Steam-account in staat stellen om betalingen die via Smart2Pay zijn gedaan kunstmatig te onderscheppen en te verhogen (bedankt, NME).

Nadat hij had uitgelegd hoe de exploit tot stand was gekomen, bedankte JonP van Valve onmiddellijk drbrix en stemde ermee in dat het team van Valve kon “verifiëren dat dit grotendeels gebeurt zoals beschreven”, en stappen ondernam om het aan te pakken.

Nadat hij drbrix had uitgenodigd om de exploit opnieuw te proberen na screening via Valve, kende JonP de verslaggever een premie van $ 7.500 toe – ongeveer £ 5.400 – en verbeterde het probleem van matig naar kritiek.

“Bedankt voor dat rapport”, zei John B. “Dit was duidelijk geschreven en was nuttig bij het identificeren van de echte bedrijfsrisico’s. We hebben de risicoclassificatie gewijzigd in ‘Kritiek’, wat de potentiële kosten van het bedrijf weerspiegelt, en hebben dienovereenkomstig een bonus toegepast. We hopen in de toekomst meer van u te horen .”

Op het moment van schrijven is er geen bericht van Valve of de kwetsbaarheid is misbruikt door hackers, of dat het het probleem heeft weten te verbeteren voordat het kan worden misbruikt.

ICYMI, Valve plaatste zijn eerste video op zijn officiële YouTube-kanaal In acht maanden: “Introductie van Steam Deck.”

Zoals Wes gisteren samenvatte, is de video een live samenvatting van de aankomende handheld-functies van Valve en toont hij kort de staat van het apparaat.

De vraag naar Steam Deck blijft sterk en de beschikbaarheid werd vertraagd kort nadat boekingen beschikbaar kwamen. afbetalen Steam Deck-analyse van Digital Foundry Voor meer.

READ  De demontage van de iPhone 12 biedt een kijkje in de nieuwste telefoons van Apple
Written By
More from Lesley Curry

Bekijk de persconferentie van Xbox en Bethesda op E3 ​​2021: starttijd, uitzending

Dit verhaal maakt deel uit van een verzameling verhalen genaamd E3 2021...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *