Met de TikTok-kloonapp van India wint Josh harten; kruist 5 miljoen downloads in 2 weken

How

Josh appJosh

Het verbod van TikTok in India kwam voor veel gebruikers als een verrassing, maar het anti-Chinese sentiment dat aan de verhuizing verbonden was, zorgde ervoor dat mensen het besluit van de regering accepteerden. Kort na de aankondiging waren er veel in India gemaakte kloon-apps om de leegte die TikTok in India achterliet te vullen. Veel grote spelers maakten van deze gelegenheid gebruik om hun inspanningen in de korte video-app-ruimte op te schalen en we hebben deelnemers als Roposo, Mitron, Moj, MX TakaTak en nog veel meer gezien.

Goldman Sachs-gesteunde Dailyhunt voegde zich bij de groeiende bandwagon en lanceerde Josh, waarbij hij TikTok repliceerde en het in 14 talen aanbood, beroemd geworden. Volgens gegevens van Sensor Tower heeft Josh binnen enkele dagen al meer dan 5 miljoen downloads overtroffen. De app is op 4 juli gelanceerd.

“Het vertrek van TikTok heeft FOMO (angst om te missen) gecreëerd tussen bedrijven in de groeifase in de inhoudsruimte. Hoewel ze allemaal in het duister schieten omdat niemand weet hoe lang het verbod zal duren, bieden korte video-apps tijdelijk momentum”, een van de venture capital-hoofdsteden die niet genoemd wilde worden, werd als volgt geciteerd.

TikTok

TiKTok verboden in INdiaReuters

India verbiedt 59 Chinese apps

TikTok is een van de 59 Chinese apps die in juni door de Indiase regering zijn verboden vanwege veiligheidsredenen. Miljoenen gebruikers die de populaire China-app gebruikten, gingen snel naar TikTok-alternatieven met Indiase afkomst. Inlandse apps, zoals Mitron, Chingari, InMobi’s Reposo en Instagram’s nieuwste functie Reel, hebben de Chinese app voor het delen van video’s voor TikTokers vervangen, omdat ze hun oude video’s opnieuw op deze platforms uitbrengen om hun volgers over de hele wereld te behouden.

READ  Mahesh Babu, Allu Arjun, Arya en andere celebs wensen Devi Sri Prasad

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *