Met de TikTok-kloonapp van India wint Josh harten; kruist 5 miljoen downloads in 2 weken

How

Josh appJosh

Het verbod van TikTok in India kwam voor veel gebruikers als een verrassing, maar het anti-Chinese sentiment dat aan de verhuizing verbonden was, zorgde ervoor dat mensen het besluit van de regering accepteerden. Kort na de aankondiging waren er veel in India gemaakte kloon-apps om de leegte die TikTok in India achterliet te vullen. Veel grote spelers maakten van deze gelegenheid gebruik om hun inspanningen in de korte video-app-ruimte op te schalen en we hebben deelnemers als Roposo, Mitron, Moj, MX TakaTak en nog veel meer gezien.

Goldman Sachs-gesteunde Dailyhunt voegde zich bij de groeiende bandwagon en lanceerde Josh, waarbij hij TikTok repliceerde en het in 14 talen aanbood, beroemd geworden. Volgens gegevens van Sensor Tower heeft Josh binnen enkele dagen al meer dan 5 miljoen downloads overtroffen. De app is op 4 juli gelanceerd.

“Het vertrek van TikTok heeft FOMO (angst om te missen) gecreĆ«erd tussen bedrijven in de groeifase in de inhoudsruimte. Hoewel ze allemaal in het duister schieten omdat niemand weet hoe lang het verbod zal duren, bieden korte video-apps tijdelijk momentum”, een van de venture capital-hoofdsteden die niet genoemd wilde worden, werd als volgt geciteerd.

TikTok

TiKTok verboden in INdiaReuters

India verbiedt 59 Chinese apps

TikTok is een van de 59 Chinese apps die in juni door de Indiase regering zijn verboden vanwege veiligheidsredenen. Miljoenen gebruikers die de populaire China-app gebruikten, gingen snel naar TikTok-alternatieven met Indiase afkomst. Inlandse apps, zoals Mitron, Chingari, InMobi’s Reposo en Instagram’s nieuwste functie Reel, hebben de Chinese app voor het delen van video’s voor TikTokers vervangen, omdat ze hun oude video’s opnieuw op deze platforms uitbrengen om hun volgers over de hele wereld te behouden.

READ  De nieuwe baan van voormalig Nintendo-baas Reggie Fils-Aime is iets heel anders
Written By
More from Max Mcgee

Manticore, een Roblox-achtige gaming-startup, haalt $ 100 miljoen aan nieuwe financiering op

In “Star Project”, een spel gemaakt met Manticore Gaming, kun je de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *