Rajasthan lijdt door Gehlot govt rift: Ex-CM Raje

vasundhara raje

Voormalig eerste minister van Rajasthan Vasundhara Raje.Reuters

Voormalig eerste minister Vasundhara Raje verbrak zaterdag haar stilzwijgen en twitterde, nadat ze stil was gebleven tijdens de recente politieke kakofonie in Rajasthan, en tweette dat het volk leed als gevolg van scheuring in de regering van het Congres.

‘Dit is nogal jammer dat de bevolking van de staat de dupe moet worden van het voortdurende factionalisme binnen de regering van het Congres.

“Meer dan 500 mensen hebben in de staat het leven verloren als gevolg van een pandemie van Covid-19. Meer dan 28.000 mensen zijn ziek geworden door het coronavirus. De sprinkhanen hebben de gewassen van onze boeren aangevallen. De misdaad tegen vrouwen heeft alle grenzen overschreden. De uitdaging van de machtscrisis is geëscaleerd naar nieuwere hoogten. Dit zijn slechts enkele uitdagingen die ik hier citeer.

“Het Congres probeert de BJP en haar leiderschap de schuld te geven van alle gebeurtenissen. Maar voor elke regering moeten mensen en hun welzijn op de voorgrond staan. Denk tenminste een tijdje voor het volk”, twitterde de voormalige premier.

De politieke crisis nam toe in Rajasthan toen voormalig vice-eerste minister Sachin Pilot zijn standpunt tegen premier Ashok Gehlot versterkte en steun van 30 MLA’s eiste. Het congres ontsloeg hem en twee andere kabinetsministers later en stuurde een kennisgeving aan 19 MLA’s die hem steunden.

De zaak is ondergeschikt en de volgende hoorzitting is gepland voor maandag

Sachin Pilot ashok gehlot

Rajasthan Chief Minister Ashok Gehlot beschuldigt plaatsvervanger CM Sachin Pilot van anti-partijactiviteiten.Twitter

Hanuman Beniwal, Nagaur-parlementslid en oprichter van de Rashtriya Loktantrik Party (RLP), de bondgenoot van Bharatiya Janata Party (BJP), had Raje eerder aangevallen in een reeks tweets die haar beschuldigden van steun aan de regering Gehlot. In een tweet zei hij: “Raje heeft Congres-MLA’s gebeld en erop aangedrongen bij Gehlot te blijven.”

READ  Analoge Pocket Pre-orders worden op 13 december verzonden

Piloot, die werd ontslagen als de vice-minister-president en de chef van het staatscongres, suggereerde onlangs ook een bonhomie tussen Raje en Gehlot. Hij beschuldigde Gehlot ervan ervoor te zorgen dat Raje haar regeringsbungalow behield.

“Raje heeft zichzelf voor het leven in 2017 een regeringsbungalow in Jaipur toebedeeld. Het hooggerechtshof heeft het bevel van haar regering geannuleerd. Maar in plaats van de bungalow te ontruimen, betwistte de deelstaatregering het gerechtelijk bevel bij het Hooggerechtshof”, zei hij.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *