Met snelle zinnen kun je ‘Hey, Google’ overslaan voor veelvoorkomende taken

‘Quick Phrases’ is een nieuwe functie die momenteel in ontwikkeling is voor de Google Assistent en waarmee je op een dag de noodzaak om ‘Hey, Google’ te zeggen tegen veelvoorkomende zinnen als ‘Hoe laat is het?’ of “doe de lichten aan”, 9to5Google Rapporten. De functie is nog niet officieel aangekondigd en het is niet duidelijk wanneer deze wordt gelanceerd of welke apparaten deze precies ondersteunt.

De functie verscheen in april al onder de codenaam “guacamole. In die tijd werden ze “Spraaksnelkoppelingen” genoemd en leken hun mogelijkheden beperkt tot het dempen van alarmen en timers of het reageren op inkomende telefoontjes. Maar het nieuwe menu ontdekte ze. 9to5Google Ze tonen een veel breder scala aan taken, of ‘salsa’s’ zoals Google ze noemt. Deze salsa omvat de mogelijkheid om naar het weer te vragen, liedjes over te slaan of alarmen en timers in te stellen en ze gewoon uit te zetten.

Lijst met snelle zinnen die kunnen worden ingeschakeld.
afbeelding: 9to5Google

Vanuit het instellingenmenu lijkt het erop dat je bepaalde commando’s afzonderlijk moet inschakelen om het zonder piep te laten werken, Stem Match Ze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat ze alleen op uw unieke stem reageren. Een ander menu-item suggereert dat zinnen kunnen worden ingesteld om te werken op andere Google Assistent-apparaten, naast je eigen telefoon.

9to5Google Er wordt aangenomen dat de functie werkt door de lijst met waarschuwingszinnen uit te breiden waar het assistent-apparaat actief naar luistert. Standaard luistert het programma alleen naar een waarschuwingszin “Hey, Google” of “OK, Google”, maar dat zou het moeten zijn als u toevoegt: “Hoe laat is het nu?” Als een snelle zin wordt dit zijn eigen wake-up frase.

soortgelijke functie, Gelanceerd in 2019Het bestaat al voor de slimme luidsprekers en schermen van Google waarmee je een alarm kunt dempen zonder eerst een waarschuwingswoord te hoeven zeggen. Quick Phrases breiden deze functionaliteit aanzienlijk uit tot een aantal andere veelvoorkomende taken.

Het is een interessante functie, vooral voor slimme huisbedieningen die het beste snel en zonder veel nadenken kunnen worden geactiveerd. Maar Google stopt met werken als het verwarring met andere willekeurige geluiden in de groeiende lijst met waarschuwingszinnen wil voorkomen.

READ  Galaxy Note 20 Ultra demontages laten twee verschillende koeloplossingen zien
Written By
More from Lesley Curry

Nieuwe Xbox Game Pass Ultimate-deal is bijna te mooi om waar te zijn

Een nieuwe Xbox Game Pass Ultimate-deal is bijna te mooi om waar...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *