Metroid Tactics, de binnenspeeltuin van Retro Studios voor de Wii, is onthuld

Er werd onthuld dat Paul Tozeur, die eerder aan de Metroid Prime-serie werkte, ooit intern Metroid Tactics voor de Wii leverde op Retro Studio’s. Wist je dat Gaming de primeur heeft op de titel.

De pitch begon eind 2007, kort nadat Retro Studios het werk aan Metroid Prime 3 had afgerond. Het verhaal was gepland als een prequel lang voor alle andere games in de serie. Bovendien zou het “het moment zijn geweest waarop Samus Aran het voor het eerst uitmaakte met de Chozo die ze van kinds af aan had grootgebracht, de mensheid ontmoette en een premiejager werd”. Samus heeft samen met een eliteteam van hoogopgeleide Galactic Federation-soldaten en premiejagers geprobeerd de inval op verschillende Galactic Federation-planeten zoals Norion en de aarde te stoppen voordat ze de Space Pirates bevechten voor hun buitenpost op Planet Zebs.

Tozour beschreef de gameplay aan Did You Know Gaming door te zeggen dat Metroid Tactics “eigenlijk XCOM” was. Om meer in detail te treden, zullen spelers tegen Space Pirates vechten. Ze controleerden Samus Aran, een groep elitesoldaten van de Galactische Federatie, en andere premiejagers. Het zal mogelijk zijn om nieuwe eenheden te huren en ze te upgraden. Interessant is dat terwijl Samus was gepland om te verschijnen, ze slechts één soldaat was die spelers zouden bevelen. De aanvoerder van de speler zal eigenlijk Justin Bailey, aanvoerder van de Galactische Federatie, zijn – een verwijzing naar het wachtwoord dat verscheen in de eerste NES-game die Samus’ Power Suit verwijderde.

Metroid-tactieken

Een deel van de aflevering in Metroid Tactics betrof het verkrijgen van geld door missies te voltooien en extra geld door nevendoelen te bereiken, zoals het redden van burgers op het slagveld. Er zal meer geld worden verdiend door wapens en technologie aan de Space Pirates te verkopen nadat ze zijn gedood. Al dit geld kan op zijn beurt worden gebruikt om krachtige soldaten en premiejagers van de Galactische Federatie te rekruteren, evenals upgrades voor wapens, bepantsering, uitrusting en vaardigheden.

READ  Dragon Quest Builders 2 is de volgende gratis bèta voor gebruikers van Nintendo Switch online

Andere gameplay-aspecten worden ook genoemd in het stadiondocument. Deze concepten omvatten vaardigheden voor elk personage, nieuwe vaardigheden opdoen door ervaring op te doen, actiepunten voor bewegen en aanvallen in de strijd, Wii-afstandsbedieningen die muisgestuurde computertitels en bazen nabootsen, en de intentie om online spelen op te nemen.

Hoewel Tozeur intern de pitch verzorgde, leek het idee – perfect uitgewerkt – nooit tot bloei te komen, noch werd het ooit uit de eerste hand aan Nintendo gepitcht. Een belangrijke factor was dat de meeste medewerkers van Retro Studios op dat moment meer geïnteresseerd waren in het verkennen van een ander IP-adres. Tzor zou uiteindelijk de overstap naar Donkey Kong Country verlaten.

Je kunt de volledige video van Did You Know Gaming bekijken op Metroid Tactics hier.

More from Madison Garrett
Dit is waarom je voor Raspberry PI . moet kiezen
Wanneer mensen vragen hoe ze hun vreemde technologieproject kunnen realiseren, is de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *