Mets playoff-dromen krijgen een boost, met dank aan MLB

Mets playoff-dromen krijgen een boost, met dank aan MLB

In een normale zomer zou Pete Alonso zijn plaats als een echte honkbalprins van de stad hebben verstevigd. Hij is nog geen atleet die gevangen zit binnen de grenzen van gated communities, geniet nog steeds de secundaire voordelen van het zijn van een 50-homer man in New York, geniet nog steeds van het geven en nemen met zijn medeburgers.

In deze zomer loopt Alonso met zijn hond, Brodie – de naam van de Frenchy dateert van vóór de ambtsperiode van de Mets GM bij de club – en terwijl hij dit doet met een masker, is hij nog steeds herkenbaar van de neus tot de meeste fans, heeft hij nog steeds kunnen peilen dat Mets-fans klaar zijn voor honkbal, maar deze variant van 60 games zal er uitzien. Zelfs een ontluikende ster als Pete Alonso kan zich immers niet volledig verschuilen achter een N-95.

“Ik heb nog geen Mets-fan ontmoet die niet enthousiast is over het begin van het seizoen”, zei Alonso donderdag, aan de vooravond van de langverwachte deksel-lifter van de Mets bij de Braves in Citi Field. En hij gelooft dat zijn teamgenoten dezelfde gretigheid channelen.

“Het achterblijven van het naseizoen, zoals we vorig jaar deden, laat een zure smaak achter,” zei de eerste honkman van Mets. “We willen niets in het geding laten.”

In andere woorden?

‘Speel met je haar in vuur en vlam’, zei Alonso. ‘Speel geïnspireerd.’

De Mets hebben misschien wel een overwinning behaald 24 uur voordat ze ooit het veld betraden voor dit seizoen van 2020. Nu honkbal ermee instemde om zijn play-off-format voor dit seizoen uit te breiden van 10 naar 16 teams, heeft de sprint van 60 wedstrijden plotseling niet meer hetzelfde gevoel als een voetbalseizoen, waarin elke wedstrijd als drie aanvoelt.

READ  Knapperige PlayStation zorgt voor paniek op Boston International Airport

Elk team profiteert van die regel, ja, maar het is een algemene veronderstelling dat het NL-Oosten de meest beladen van de zes divisies van honkbal is met vier teams – Mets, Phillies, titelverdediger Atlanta en titelverdediger Washington – die er allemaal dicht bij elkaar uitzien talentvol, althans op papier.

In theorie zouden alle vier nu een acht-team NL play-off kunnen maken, hoewel als ze de zomer doorbrengen met elkaar gek te maken, de pure rekenkunde dat niet zal laten gebeuren; toch, waar het eerder leek dat een slechte week de rest van het seizoen zou kunnen mislukken, is er vermoedelijk voor iedereen wat meer ademruimte.

En voor een team als de Mets, dat zijn ambities voor 2020 niet geheim heeft gemaakt, helpt elk klein beetje. Na een zomerkamp 2.0 dat grotendeels zonder drama was, kregen ze op het laatste moment slecht nieuws toen Marcus Stromans kuitspier gescheurd werd en wat de aantoonbaar beste rotatie van de divisie leek, zelfs nadat Noah Syndergaard in maart naar beneden ging, voelt plotseling een stuk dunner.

Pete Alonso
Pete AlonsoN.Y. Post: Charles Wenzelberg

Maar de eenjarige (voor nu) toevoeging van een DH lijkt de Mets ten goede te komen, vooral als Yoenis Cespedes iets kan terugwinnen dat dicht bij zijn oude swing komt. Er zou genoeg aanstoot moeten zijn, wat afwijkt van veel van de line-ups van recente vintage. En als Edwin Diaz en Jeurys Familia de bounceback-jaren kunnen hebben waar de Mets zo wanhopig op vertrouwen, is dit een team met een oktober-stamboom.

En het heeft vertrouwen in oktober. Alonso staat aan het hoofd van die parade.

READ  Uitgelekt: Cillian Murphy zal de slechterik spelen in Far Cry 7

‘We hebben wat nodig is’, zei hij. ‘Nu moeten we het op het veld bewijzen.’

En terwijl Brodie Van Wagenen terugdeinsde voor een “Kom en haal ons!” encore, hij weigerde het optimisme te doven dat op zijn rooster knettert.

‘We gaan wire-to-wire’, zei Van Wagenen terughoudend voordat hij het aas losliet, ‘en stoppen niet.’

Maar hij is niet verlegen over zijn eigen hoop voor dit team, wiens succes of falen vrijwel zeker een grote bijdrage zal leveren aan het bepalen van de toekomst van Van Wagenen hier, aangezien de nieuwe eigenaar van het team nauwlettend zal volgen, wie die mysterienaam ook mag zijn.

‘Ik hou van zinvolle honkbalwedstrijden’, zei hij. ‘Daar hebben we vorig jaar al van geproefd.’

Kunnen ze deze keer meer dan alleen proeven? Ze zullen zeker het eerste weekend een glimp opvangen van hun oude kwelgeesten uit Atlanta in de stad. Het Empire State Building wordt oranje en blauw verlicht. De fans – echte, niet van karton – zullen worden afgestemd en nieuwsgierig zijn.

‘We zijn in een New Yorkse gemoedstoestand’, zei Van Wagenen.

Ah, maar terwijl het lied gaat waarschuwen: het komt neer op de realiteit. Vanaf vandaag krijgen we ook dat deel van de melodie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *