Mets rookie David Peterson krijgt tweede start na sterk debuut

David Peterson

David Peterson kan zondag op zijn kalender rondcirkelen.

De rookie-linkshandige blijft in de Mets-rotatie, bevestigde manager Luis Rojas woensdag, een dag nadat Peterson de overwinning behaalde in zijn MLB-debuut met een solide optreden tegen de Red Sox.

“We spraken over [Marcus] Stroman als week-tot-week, maar Peterson is momenteel onze vijfde starter, ”zei Rojas voordat de Mets verloren van de Red Sox, 6-5, op Citi Field.

Stroman, die met een gescheurd linkerkuit op de geblesseerde lijst staat, geeft volgens Rojas ‘full tilt’-bullpen-sessies, maar het blijft de vraag wanneer hij gezond genoeg zal zijn om te laten zien dat hij zijn positie kan vervullen.

Peterson stond twee verdiende punten toe op zeven hits en twee vrije lopen over 5² / ₃ innings tegen de Red Sox. Zijn volgende start zou ook op de weg komen, in Atlanta.

David Peterson
David PetersonGetty Images

Pitching-coach Jeremy Hefner werd gevraagd wat hij uit Petersons optreden haalde.

“Ik had niet veel met Petey te maken – dat was een grote overwinning voor de organisatie, voor ons spelersontwikkelingssysteem”, zei Hefner. ‘Petey was onaangedaan en bleef de hele nacht agressief. Ik was blij dat ik dat kon zien. ‘

De Mets plaatsten Jake Marisnick op de geblesseerde lijst met een gespannen linker hamstring. Ryan Cordell werd geselecteerd uit de alternatieve trainingssite van de Mets en toegevoegd aan de selectie van 30 man. Jordan Humphreys werd aangewezen om de ruimte op het 40-man roster vrij te maken.

Robert Gsellman (gespannen triceps) zal naar verwachting de volgende dag of twee de slagmannen onder ogen zien tijdens live batting-oefeningen, volgens Rojas. Twee andere buitenspelers, Brad Brach en Jared Hughes, hebben gegooid. Hughes heeft hitters het hoofd geboden en Brach geeft bullpen-sessies.

READ  Pragmata Capcom is uitgesteld tot 2023

Rojas werd naar zijn mening gevraagd over een mogelijke regelwijziging die het aantal innings zou verkorten in een doubleheader.

“De enige reden waarom ik die verandering zou willen, is vanwege het gezondheidsgedeelte en misschien om te voorkomen dat de jongens daar zo lang worden blootgesteld,” zei Rojas. “Als we al het thema hebben dat we een gezond seizoen willen, en de extra-inningregel, spelen met het 30-man roster om te beginnen, is dat allemaal om gezonde redenen. Als ze twee of een wedstrijd willen inkorten, is dat de reden.

‘[But] het is niets waarvan ik denk dat het zou veranderen: ‘Nu gaan we agressiever zijn in de derde inning omdat het een wedstrijd van zeven innings is’ of zoiets. Je starter heeft een pitchtelling en je vertrouwt op de diepte die je starter je gaat geven en dan heb je jongens die binnen kunnen komen en verschillende dingen kunnen doen om een ​​game te sluiten. ”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *