Miami-Dade County Covid-19 ventilator gebruikt 129% meer

5 juli Coronavirus-updates
Een medische hulpverlener neemt een Covid-19-wattenstaafje terwijl ze reizigers testen in de aankomsthal op Rafic Hariri International Airport in Beiroet, Libanon, op 1 juli. Hasan Shaaban / Bloomberg / Getty Images

Libanon heeft een golf van gevallen van coronavirus gezien, minder dan twee weken nadat het zijn blokkering vrijwel had beëindigd.

Al vroeg in de pandemie nam het oostelijke mediterrane land agressieve maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Er zijn 36 doden gevallen door Covid-19 sinds het eerste gemelde geval in februari.

Maar minder dan twee weken na heropening van de luchthaven van de hoofdstad zijn de infecties snel gestegen. Gisteren meldde het land 166 nieuwe gevallen – een recordhoogte voor het land.

In interviews met lokale televisiestations zei minister van Volksgezondheid Hamad Hassan dat 122 van die gevallen afkomstig waren van een niet nader genoemd schoonmaakbedrijf, eraan toevoegend dat de regering clusteruitbraken zou blijven beperken en zou voorkomen dat de lockdown-maatregelen worden opgevoerd.

“Onze toegevende capaciteiten in overheidsziekenhuizen zijn acceptabel en de afdelingen zijn er klaar voor”, vertelde Hassan zondag aan de lokale televisiezender LBCI, aldus het door de staat gerunde National News Agency. ‘Ondanks het grote aantal gevallen van coronavirus vallen de zaken nog steeds binnen het vastgestelde plan’, voegde hij eraan toe.

Economische angsten: Ambtenaren in Libanon, die in de greep is van de ergste economische crisis in decennia, wilden ook graag een lockdown voorkomen.

Eind vorige maand verloor de valuta van het land het grootste deel van zijn waarde, maar deze begon weer te stijgen, dagen na de heropening van de internationale luchthaven van Beiroet.

Waarschuwing voor gezondheidswerkers: Gezondheidswerkers zeggen dat de situatie een gevaarlijke wending kan nemen. Ziekenhuizen – die al worstelen met lange stroomonderbrekingen en medicijntekorten – kunnen bezwijken onder de druk van een groeiende caseload, zeggen artsen.

READ  Fortnite voegt RoboCop en ED-209 toe aan Battle Royale Item Shop

“Twee dagen (geleden) hadden we … bijna 20 uur stroomonderbreking per dag, en dat was erg wreed voor ons omdat het een groot deel van onze opgeslagen brandstof verbruikte”, zegt Firass Abiad, hoofd van Rafik Hariri University Hospital, waar de de meeste gevallen van coronavirus in Beiroet worden behandeld.

Abiad vertelde Ben Wedeman van CNN dat hij verwacht dat de situatie de komende dagen en weken ‘moeilijker’ zal worden. ‘Of we oplossingen kunnen blijven vinden … ik weet het niet.’

Written By
More from Max Mcgee
De herwerking van Aurelion Sol is geen VGU, het is de eerste CGU van LoL
Riot heeft officieel een herwerking van Aurelion Sol onthuld, en zoals veel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *