New Yorkers vrezen een nieuwe uitbraak van coronavirus die naar NYC gaat

New Yorkers vrezen een nieuwe uitbraak van coronavirus die naar NYC gaat

De meeste New Yorkers denken dat het ergste van het coronavirus nog moet komen, ook al is het aantal gevallen van COVID-19 en de gerapporteerde sterfgevallen in de Empire State dramatisch gedaald na een brute lente, volgens een nieuwe enquête die maandag is vrijgegeven.

Uit de Siena College-enquête bleek dat 62 procent van de kiezers van de staat denkt dat de ergste pandemie van het coronavirus nog moet komen, terwijl slechts 27 procent denkt dat het ergste voorbij is.

Terwijl in andere zuidelijke en westelijke staten de gevallen van COVID zijn toegenomen terwijl New York zich heeft gestabiliseerd, vrezen bewoners dat het dodelijke virus hier met wraak zal terugkeren.

Een grotere meerderheid – 82 procent van de respondenten denkt dat het zeer (39 procent) of enigszins (43 procent) waarschijnlijk is dat New York in de herfst opnieuw met een uitbraak van het coronavirus te maken krijgt. Slechts 17 procent zei dat een dergelijke uitbraak onwaarschijnlijk was.

Ondertussen zei 78 procent van de inwoners dat ze zich zorgen maken of dat ze of een familielid besmet zullen raken met COVID-19.

New Yorkers maakten duidelijk wat als het gaat om COVID-19, ze dwalen de kant van de volksgezondheid af om de economie een vliegende start te geven.

Uit de peiling bleek dat 70 procent van de inwoners er de voorkeur aan geeft dat de prioriteit van de regering de verspreiding van het coronavirus zou moeten zijn, zelfs als dit de economie schaadt.

READ  11 ventilatoren en AC-units die u zullen helpen de zomerhitte te verslaan

Slechts 22 procent is terug bij het herstarten van de economie, zelfs als dit het risico voor de volksgezondheid vergroot.

“De meerderheid van elke demografie, behalve de Republikeinen, denkt dat we de ergste van de pandemie niet hebben gezien, en de meerderheid van elke demografie wil dat de regering zich concentreert op het beperken van het virus, zelfs als de economie lijdt”, zei Don Levy, opiniepeiler van Siena College. .

“Bijna 80 procent is bezorgd dat zij of een ander lid van hun huishouden ziek zullen worden met COVID-19.”

Een meerderheid van de respondenten – 56 procent – zei dat ze familiebijeenkomsten niet zouden hervatten zonder sociale afstand, terwijl 44 procent zei dat ze dat wel zouden doen.

Bijna tweederde van de kiezers – 64 procent – zei dat ze het prettig vinden om buiten te eten, vergeleken met 35 procent die dat niet zijn.

Maar het script werd omgedraaid als het gaat om eten in de binnenruimtes van een restaurant – met 65 procent zegt dat ze zich daar nu niet prettig bij voelen, vergeleken met 35 procent die zich op hun gemak voelt.

De infasering van indoor dining werd uitgesteld in New York City vanwege bezorgdheid over de verspreiding van COVID-19 na een toename in andere staten die hun restaurants volledig openden.

Buiten dineren keerde terug onder Fase 2 van NYC bij het heropenen en losmaken van coronavirusbeperkingen
Buiten dineren keerde terug onder Fase 2 van NYC bij het heropenen en losmaken van coronavirusbeperkingenStephen Yang

Een grote meerderheid van de New Yorkers zou zich op hun gemak voelen bij sommige recreatieve activiteiten: 64 procent van de respondenten zei dat ze graag zouden gaan tennissen of golfen, 61 procent zou naar een park of speeltuin gaan, 60 procent zou naar een kapperszaak of salon gaan en 56 procent zou een strand of oever bezoeken.

READ  Tripura Chief Minister Biplab Deb isoleert zichzelf nadat familieleden positief zijn getest

Kijkend naar de toekomst van het onderwijs, denkt 64 procent van de New Yorkers dat het waarschijnlijk is dat hun buurtscholen in september weer opengaan. In New York City zei burgemeester Bill de Blasio dat de scholen zouden heropenen, hoewel studenten afwisselend persoonlijk en online lessen zouden volgen om zich te houden aan sociale afstand.

In de enquête werd ook gevraagd naar rasrelaties in New York – 81 procent denkt dat systemisch racisme een zeer of enigszins ernstig probleem is in de staat.

Een derde van alle kiezers en 71 procent van de zwarten in de hele staat zei vaak getuige te zijn van of te horen over mensen in New York die worden gediscrimineerd vanwege hun ras of etniciteit. Slechts 29 procent van de inwoners zegt zelden of nooit van raciale of etnische discriminatie te horen.

Veel New Yorkers zeiden actief tegen discriminatie te zijn of raciaal tolerant te zijn – 53 procent omschreef zichzelf als ‘antiracistisch’ en 36 procent zei ‘niet racistisch’ te zijn.

‘New Yorkers zijn het erover eens, systemisch racisme is een probleem. Dramatische meerderheden van elke demografie per partij, leeftijd, ras en regio denken dat systemisch racisme op zijn minst een ietwat ernstig, zo niet een zeer ernstig probleem is, ‘zei Levy.

De Siena-peiling heeft van 28 juni tot 8 juli meer dan 400 New Yorkers ondervraagd en heeft een foutenmarge van 3,7 procentpunten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *