Michael Cohen advocaten om te pleiten voor zijn vrijlating op donderdag

Michael Cohen advocaten om te pleiten voor zijn vrijlating op donderdag

Advocaten van voormalig president Trump-fixer Michael Cohen zullen later deze week pleiten voor zijn vrijlating tijdens een hoorzitting van de federale rechtbank in Manhattan, volgens dinsdag in de rechtbank.

De advocaten van Cohen zullen donderdagochtend verschijnen om te pleiten voor een tijdelijk huisverbod dat de veroordeelde misdadiger uit de gevangenis van Otisville zou kunnen halen en hem terug naar huis zou sturen, volgens de aanklacht.

De hoorzitting is de eerste in de rechtszaak die Cohen maandag heeft aangespannen tegen procureur-generaal William Barr, het Bureau of Prisons en de directeur van Otisville.

In de rechtszaak beweert Cohen dat hij vorige week opgesloten zat omdat hij weigerde in te stemmen met het publiceren van een allesomvattend boek waarin Trump zou worden beschuldigd ‘een bedrieger, een leugenaar, een oplichter, een racist’ te zijn, aldus het pak.

‘Tijdens een verlof [from prison], Cohen maakte herhaaldelijk zijn voornemen bekend om binnenkort zijn boek over president Trump te publiceren, ‘schreven de advocaten van Cohen in de rechtszaak.

“Op 2 juli 2020 tweette hij dat hij de laatste hand legde aan wat beloofde een allesomvattend boek te worden over zijn ervaring met Mr. Trump.”

‘Slechts een week later, op 9 juli 2020, werkten Amerikaanse reclasseringsambtenaren namens de [Bureau of Prisons], stelde de heer Cohen een ongrondwettelijke eis: als voorwaarde voor zijn vrijlating – een vrijlating waarvan BOP al had vastgesteld dat deze nodig was om de gezondheid van de heer Cohen te beschermen – moest hij instemmen met een volledige bar bij het spreken met of via welke media dan ook , ook via een boek. ‘

READ  China trekt troepen terug in de Galwan-vallei door ten minste een kilometer: bronnen

Cohen zei ‘hij weigerde niet’, maar zocht opheldering over de beperkingen.

De voormalige fixer van Trump werd in 2018 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens belastingontduiking, bankfraude en liegen tegen het Congres, maar werd in mei na een jaar vrijgelaten wegens de coronavirusuitbraak in Otisville.

Cohen werd op 9 juli weer in hechtenis genomen nadat hij was betrapt door een fotograaf van Post die aan het eten was in een restaurant in Manhattan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *