Marine verplaatst MiG-29K-jets naar North Air Bases te midden van China Row: Report

Marine verplaatst MiG-29K-jets naar North Air Bases te midden van China Row: Report

Momenteel heeft de marine een vloot van ongeveer 40 MiG-29K-jets (Bestand)

New Delhi:

De Poseidon 8I anti-onderzeeër oorlogsvliegtuigen van de Indiase marine zijn ingezet in het oosten van Ladakh voor het uitvoeren van bewaking langs de Line of Actual Control (LAC) en sommige MiG-29K-jets zullen waarschijnlijk worden gestationeerd op belangrijke IAF-bases in de noordelijke sector te midden van de grensrij met China, zeiden bronnen dinsdag.

De bronnen zeiden dat het militaire leger overweegt de MiG-29K-straaljagers van Indian Navy in te zetten in een paar vliegbases in de noordelijke sector als onderdeel van de inspanningen om synergie tussen drie diensten tot stand te brengen bij het aanpakken van nationale veiligheidsuitdagingen.

De maritieme straaljagers zullen de inspanningen van de Indian Air Force (IAF) aanvullen om diepe stakingen en mogelijkheden voor luchtdominantie aanzienlijk te vergroten, zeiden ze

Op dit moment heeft de marine een vloot van ongeveer 40 MiG-29K-jets en minstens 18 daarvan worden ingezet aan boord van het vliegdekschip INS Vikramaditya van het land.

De IAF heeft al bijna al haar frontlinie-straaljagers zoals Sukhoi 30 MKI-, Jaguar- en Mirage 2000-vliegtuigen al in de belangrijkste grensluchtbases in Oost-Ladakh en elders langs de LAC geplaatst, een beweging die tegen de achtergrond van de grensrij met China kwam. De diplomatieke en militaire gesprekken tussen China en India worden voortgezet om de troepen volledig los te koppelen van een aantal frictiepunten in het oosten van Ladakh.

De IAF heeft de afgelopen weken nachtelijke gevechtsluchtpatrouilles uitgevoerd boven de oostelijke regio Ladakh, als onderdeel van haar bereidheid om eventuele gebeurtenissen in het bergachtige gebied aan te pakken.

READ  Palworld-ontwikkelaars houden een spoedvergadering met Epic omdat het aantal gelijktijdige spelers toeneemt

Tegen de tweede helft van augustus is de IAF van plan vijf Rafale-straaljagers in de Ladakh-sector in te zetten, die naar verwachting haar gevechtscapaciteiten aanzienlijk zullen verbeteren. India zal volgens planning op 27 juli de eerste batch van vijf Rafale-jets ontvangen.

Als onderdeel van zijn hoge mate van alertheid heeft de IAF ook Apache-aanvalshelikopters en Chinook-helikopters voor zware lasten ingezet om troepen naar verschillende voorwaartse locaties in het oosten van Ladakh te vervoeren.

Volgens de bronnen is het Poseidon 8I-vliegtuig van de marine ingezet voor het volgen van de bewegingen van Chinese troepen in het oosten van Ladakh. Het langeafstandsonderzeeër- en verkenningsvliegtuig werd ook ingezet in Doklam langs de Sikkim-grens tijdens de 73 dagen durende confrontatie tussen Indiase en Chinese troepen in 2017.

De P-8I’s werden ook ingezet om de beweging van Pakistaanse troepen in de gaten te houden na de Pulwama-terreuraanslag vorig jaar.

In het midden van de grensrij met China voerde de Indiase marine op maandag en dinsdag een militaire oefening uit met een US Navy carrier strike group onder leiding van het nucleair aangedreven vliegdekschip USS Nimitz voor de kust van de Andamanen en Nicobaren.

Vier frontlinie-oorlogsschepen van de Indiase marine namen deel aan de “PASSEX” -oefening toen de Amerikaanse carrier strike group op doorreis was door de Indische Oceaan (IOR) op weg van de Zuid-Chinese Zee, aldus functionarissen.

De USS Nimitz is ’s werelds grootste oorlogsschip en de oefening tussen de twee marines kreeg betekenis omdat het plaatsvond temidden van de hernieuwde militaire assertiviteit van China in het oosten van Ladakh en in de Zuid-Chinese Zee.

READ  Blue Box Game Studios verontschuldigt zich voor een Silent Hill-bericht dat het verkeerd beoordeelde

De US Navy Carrier Strike Group bestaat uit USS Nimitz, Ticonderoga -klasse geleide raketkruiser USS Princeton en Arleigh Burke-klasse geleide raketvernietigers USS Sterett en USS Ralph Johnson, aldus de functionarissen.

India heeft vorige maand soortgelijke oefeningen met de Japanse marine uitgevoerd.

De Indiase marine heeft haar surveillancemissies opgevoerd en de operationele inzet in de IOR versterkt na de bittere grensverstoring met China in het oosten van Ladakh.

De Indiase marine breidt ook haar operationele samenwerking met verschillende vriendelijke zeestrijdkrachten op, zoals de Amerikaanse marine en de Japanse zelfverdedigingsmacht, met het oog op het snel evoluerende regionale veiligheidslandschap, aldus de functionarissen.

Marine’s uit de VS, India, Australië, Japan en Frankrijk hebben hun onderlinge samenwerking in de IOR verdiept met het oog op China’s groeiende poging om de militaire invloed in de rijkdommenrijke regio uit te breiden.

Na een escalatie van de spanningen tussen India en China in het oosten van Ladakh, heeft de regering alle drie de troepen alert gemaakt. De Indiase marine werd gevraagd om haar waarschuwingsniveau te verhogen in de IOR, waar de Chinese marine regelmatig uitstapjes maakt.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *