Michael Wacha schouderprobleem laat nog een gat in de rotatie van Mets achter

Michael Wacha schouderprobleem laat nog een gat in de rotatie van Mets achter

Terwijl de Mets wachten op de mogelijke terugkeer van Marcus Stroman van de geblesseerde lijst in de nabije toekomst, staat er weer een startende werper aan de zijlijn.

Michael Wacha werd op de IL geplaatst met een ontsteking van de rechterschouder voor de wedstrijd van zondag tegen de Marlins, waardoor de Mets de helft van de startende werpers hadden die ze hadden in hun rotatie-mix voor voorjaarstraining.

Sindsdien zijn Noah Syndergaard (gescheurde ulnaire collaterale ligament), Stroman (linkerkuitscheur) en Wacha gewond geraakt.

Wacha stond vrijdag vier runs toe over vijf innings in een nederlaag tegen de Marlins. De rechtshandige is 1-2 met een 6.43 ERA na aankomst in het laagseizoen met een beladen contract van een jaar. Wacha had een geschiedenis van schouderproblemen met de kardinalen.

Michael Wacha Mets schouderblessure
Michael Wacha tijdens zijn start op vrijdag.Charles Wenzelberg / New York Post

“Gedurende [Friday’s] tijdens het uitje voelde hij iets, maar kon doorgaan ”, aldus manager Luis Rojas. “Na de wedstrijd sprak hij met het personeel en liet het hen weten, en toen kwamen we erachter.”

Rojas sloot de mogelijkheid uit dat Stroman terugkeerde om Wacha’s plek in de rotatie in te nemen. Van Stroman wordt verwacht dat hij dinsdag een gesimuleerde wedstrijd gooit om te laten zien dat zijn kalf hersteld is en de mobiliteit heeft om zijn positie op het veld te zetten.

De Mets zouden woensdag volgens Rojas met een bullpen-wedstrijd op de plek van Wacha kunnen spelen. Andere mogelijkheden zijn Franklyn Kilome en Walker Lockett.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *