NYT: White House nam contact op met de gouverneur van South Dakota over het toevoegen van Trump aan Mount Rushmore

NYT: White House nam contact op met de gouverneur van South Dakota over het toevoegen van Trump aan Mount Rushmore

Volgens een bekende die met de Times sprak, begroette Noem Trump toen hij in de staat aankwam voor zijn vieringen van juli bij het monument met een 1,20 meter hoge replica van Mount Rushmore met zijn gezicht.

Noem heeft vóór Trumps ‘droom’ opgemerkt dat hij zijn gezicht op Mount Rushmore zou hebben, het beeldhouwwerk uit het Coolidge-tijdperk met de 60 meter hoge gezichten van presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt.

Volgens een interview uit 2018 met Noem, raakten de twee tijdens hun eerste ontmoeting een gesprek over het beeld in het Oval Office, waar ze aanvankelijk dacht dat hij een grapje maakte. ‘Ik begon te lachen’, zei ze. “Hij lachte niet, dus hij was helemaal serieus.”

‘Hij zei:’ Kristi, kom hierheen. Schud mijn hand, en dus schudde ik zijn hand, en ik zei: ‘Meneer de president, je moet eens naar South Dakota komen. We hebben Mount Rushmore.’ En hij zegt: ‘Weet je dat het mijn droom is om mijn gezicht op Mount Rushmore te hebben?’ ”

Trump speelde ook met het idee om zichzelf in 2017 aan Mount Rushmore toe te voegen tijdens een campagnebijeenkomst in Youngstown, Ohio.

Tijdens zijn toespraak op 4 juli voor supporters in South Dakota, verdedigde Trump Mount Rushmore fel – die activisten en inheemse stamleiders al lang bekritiseren vanwege zijn geschiedenis en doel – en zei dat het ‘voor altijd zal blijven bestaan ​​als een eeuwig eerbetoon aan onze voorvaderen en aan onze vrijheid. “

“Terwijl we elkaar hier vanavond ontmoeten, is er een groeiend gevaar dat elke zegen bedreigt waar onze voorouders zo hard voor hebben gevochten,” waarschuwde Trump.

READ  Rhea Chakraborty opgeroepen door het directoraat Handhaving

Een ambtenaar van het Witte Huis merkte in de New York Times op dat Mount Rushmore een federaal monument is en geen staatsmonument.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *