Michelle Obama blaast lusteloze DNC nieuw leven in

Michelle Obama blaast lusteloze DNC nieuw leven in

Michelle Obama bracht maandag de Democratische Nationale Conventie tot leven na bijna twee uur van korte, sombere toespraken en video’s, waarbij ze president Trump mikte terwijl ze de Amerikanen aanspoorde om te stemmen.

“Als je denkt dat de dingen onmogelijk erger kunnen worden, geloof me dan, dat kan en zal gebeuren als we geen verandering aanbrengen in deze verkiezing”, zei de voormalige First Lady in een vooraf opgenomen video-adres.

“Als we enige hoop hebben om deze chaos te beëindigen, moeten we op Joe Biden stemmen alsof ons leven ervan afhangt.”

Obama droeg een gouden “VOTE” -ketting en sprak over jonge mensen, waaronder haar twee dochters, die getuige waren van de coronavirus-pandemie en “mensen die schreeuwden in supermarkten, niet bereid een masker te dragen om ons allemaal te beschermen”.

Ze noemde leiders “die fakkeldragende blanke supremacisten aanmoedigen”, een land waar “kinderen uit hun familie worden gerukt en in kooien worden gegooid” en “pepperspray en rubberen kogels worden gebruikt op vreedzame demonstranten voor een foto-op.”

“Helaas is dit het Amerika dat te zien is voor de volgende generatie”, zei ze. “Dat is niet alleen teleurstellend – het is ronduit irritant.”

Obama sloeg een toon aan en herdefinieerde haar beroemde ‘wanneer ze laag gaan, gaan we hoog’, zeggende: ‘Hoog gaan betekent het moeilijkere pad nemen.’

‘Hoog gaan betekent fel staan ​​tegen haat’, zei ze. “En high gaan betekent de ketenen van leugens ontgrendelen en wantrouwen met het enige dat ons echt kan bevrijden: de koude harde waarheid.”

Obama merkte op dat ze begreep dat haar boodschap door sommige mensen niet zou worden gehoord als “we leven in een land dat diep verdeeld is”.

READ  The Last of Us 2 grote winnaar bij 'Oscars voor games'

Ze zei echter: “je weet dat ik politiek haat, maar je weet ook hoeveel ik om dit land geef.”

Written By
More from Aubrey Mason

De games van 2021: Ratchet & Clank: Rift Apart

De games van 2021: Ratchet & Clank: Rift Apart –De PlayStation 5-onthulling...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *