Microsoft bevestigt dat Call of Duty: Black Ops 6 op dag één uitkomt op Xbox Game Pass

Microsoft bevestigt dat Call of Duty: Black Ops 6 op dag één uitkomt op Xbox Game Pass

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat de komende Call of Duty: Black Ops 6 zal debuteren op dag één van Xbox Game Pass, wanneer de titel dit najaar debuteert.

In een bericht op Xbox-draadMicrosoft heeft bevestigd dat Call of Duty: Black Ops 6 onmiddellijk zal worden onthuld na de voltooiing van het Xbox Games Showcase-evenement, dat begint op 9 juni 2024 om 10.00 uur PT.

Tijdens de onthulling zal Activision meer details onthullen over de game, een “donker nieuw hoofdstuk” in de Black Ops-serie. Treyarch en Raven Software behoren tot de ontwikkelaars van het spel. Microsoft is nu eigenaar van het bedrijf dankzij de overname van Activision Blizzard ter waarde van $ 68,7 miljard in oktober 2023.

Microsoft heeft ook een live trailer uitgebracht, gebaseerd op de vorige The Truth Lies-trailer. Het omvat leiders uit de Golfoorlog zoals Saddam Hoessein, Bill Clinton, Margaret Thatcher, George H.W. Bush en Colin Powell. Black Ops 6 speelt zich naar verwachting af tijdens de Perzische Golfoorlog van 1991.

Er is enige discussie geweest onder spelers over de vraag of Xbox Game Pass Black Ops 6 wel of niet zal bevatten. Het valt nog te bezien of Microsoft een nieuw niveau in Xbox Game Pass zal creëren met de nieuwe Call of Duty-titel, aangezien dit als een soort introductiepremie kan worden beschouwd.

Xbox-hoofd Sarah Bond zei onlangs dat alle Microsoft-games op Game Pass zullen verschijnen. Maar het bedrijf staat voor het dilemma of het de verkoop van premium Xbox-games kannibaliseert zonder voldoende Game Pass-abonnementen te krijgen. Elke nieuwe Call of Duty-titel kan honderden miljoenen of zelfs miljarden dollars aan inkomsten genereren. Microsoft zal hier voorzichtig mee om moeten gaan, omdat het al de noodzaak heeft ingezien om 1.900 banen te schrappen door de overname van Activision Blizzard en ook enkele studio's te sluiten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *